Ártatlannak vallotta magát a magatehetetlen beteget megerőszakoló ápoló

Nathan Sutherland
This booking photo obtained January 23, 2019 courtesy of the Maricopa County Sheriff shows suspect Nathan Sutherland. - A male nurse has been arrested in Arizona for the sexual assault of a woman who gave birth while in a long-term vegetative state, police in the US state said Wednesday. The 29-year-old victim -- who police said "was not in a position to give consent" -- gave birth late last month to a baby boy, sparking an investigation. The suspect's DNA was matched to that of the baby, leading to the arrest, according to police.The suspect -- identified as Nathan Sutherland, age 36 -- faces charges of one count of sexual assault and one count of vulnerable adult abuse, Phoenix police Sergeant Tommy Thompson told a news conference. (Photo by HO / Maricopa County Sheriff's Office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /MARICOPA COUNTY SHERIFF/HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Egy beteg megerőszakolásával vádolnak egy férfi ápolót, miután a 20 éve kómában fekvő nő gyereket szült. A férfi ártatlannak vallotta magát a bíróság előtt, de a DNS-teszt bebizonyította, hogy övé a gyerek – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A 36 éves, ápolóként dolgozó Nathan Sutherlandet szexuális erőszakkal vádolják, aki feltehetően

megerőszakolt egy beteget a klinikán, ahol dolgozott.

A botrány decemberben robbant ki, amikor egy arizonai magánklinikán egy 29 éves betegnél beindult a szülés, pedig a kórház személyzete azzal sem volt tisztában, hogy gyereket várt. A nő már több mint 20 éve magatehetetlen állapotban fekszik a klinikán, csak a hangokra reagál, és valamennyire tudja mozgatni a testét is.

Nathan Sutherland Forrás: AFP/Ho

A szülés után a rendőrség DNS-mintát vett a kórház összes férfi dolgozójától, ami alapján

megállapították, hogy Sutherland az apa,

aki 2012 óta dolgozott a klinikán. A hatóságok szerint több áldozat is lehet, de ezt bizonyítani közel lehetetlen, mivel a legtöbb beteg nem képes kommunikálni a külvilággal.

A mostani bírósági meghallgatáson Sutherland ártatlannak vallotta magát, és egy új DNS-vizsgálatot kezdeményez. Legközelebb március 19-én kell bíróság elé állnia.

A kisfiút az anya családja neveli.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről