A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

V4NA: Ingatlant foglaltak maguknak a migránsok Amszterdamban

Vágólapra másolva!
Mintegy 40 migráns foglalta el egy holland üzletember telephelyét Amszterdam Westpoort negyedében. Hiába az egyértelmű tulajdonjog, az illegális lakásfoglalókat nem lehet olyan egyszerűen kirakni – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A tulajdonos felszólítása ellenére sem hajlandó elhagyni az épületet az a mintegy 40 illegális bevándorló, akik egész egyszerűen elfoglalták az Amszterdam Westpoort negyedében található ipari ingatlant, miközben a tulajdonos szabadságon volt.

A nos.nl hírportál stábja elkísérte a tulajdonost az ingatlanhoz,

amely mellett hegyekben állt a szemét, és a férfi szerint már patkányokat is látni az épület környékén.

Az illegális házfoglalók nem fogadták szívélyesen a látogatókat,

előbb az operatőrrel szemben léptek fel ellenségesen,

majd Salih Ozcan tulajdonost is kizavarták az épületből.

Ozcan szerint az épület január óta állt üresen, mert akkor kellett kilakoltatni a korábbi bérlőt, aki marihuánatermesztésre használta az ingatlant.

A tulajdonos most a saját, gépjárművekkel foglalkozó cégét költöztetné oda, de addig ezt nem tudja megtenni, amíg a migránsok nem hagyják el az épületet.

A lakásfoglalás 2010 óta illegális Hollandiában, de

a kilakoltatás az alkotmányos szabályozás miatt rendkívül bonyolult, a folyamat heteket, akár hónapokat is igénybe vehet.

Az azonnali kilakoltatás akkor lehetséges, ha az ingatlan elfoglalása a közbiztonságot veszélyezteti, de az amszterdami rendőrség szerint ebben az esetben erről nincs szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!