A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Egyelőre kétséges, hogy a 22-szeres Grand Slam-bajnok teniszező, Rafael Nadal vállalja-e az egyesbeli szereplést és a Fucsovics Márton elleni mérkőzést vasárnap a párizsi olimpián.

A 38 éves spanyol sztár lemondta csütörtöki edzését, melyen az ötkarikás címvédő német Alexander Zverevvel gyakorolt volna. Edzője, Carlos Moya szerint combsérülés áll a dolog mögött, és pénteken Nadal valóban bekötözött combbal jelent meg a Phillipe Chatrier Stadionban, ahol honfitársával és párospartnerével, Carlos Alcarazzal tréningezett.

tenisz, olimpia, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz
Könnyen lehet, hogy Rafael Nadal (balra) csak az Alcarazzal közös párost vállalja kedvenc pályáján
Fotó: AFP

"Játszani fog, hacsak a felépülése nem vesz rossz irányt" - közölte Moya, aki 1998-ban diadalmaskodott a Roland Garroson. 

Szombaton pályára lép a párosban, annál messzebb viszont még nem látunk. Egyelőre nem került szóba az, hogy visszalép valamelyik versenyszámtól, de ha nem lesz teljes értékű az egyéni mérkőzésére, akkor arra is sor kerülhet.

 A páros nem annyira megerőltető fizikálisan, és abban éremesélyesnek számítanak Carlosszal" - fejtette ki a tréner.

A 32 éves Fucsovics először találkozhat a 14-szeres Garros-győztes Nadallal, a továbbjutóra pedig minden bizonnyal a 24-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovic vár a 32 között. Párosban Fucsovics és Marozsán Fábián a holland Tallon Griekspoorral és Wesley Koolhoffal száll szembe a nyitókörben, és továbbjutás esetén a Nadal-Alcaraz duó következhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!