Szaúd-Arábia ideiglenesen lezárta határait a koronavírus miatt

Vágólapra másolva!
A szaúdi külügyminisztérium csütörtökön bejelentette, ideiglenesen megtiltják a beutazást Szaúd-Arábiába a koronavírus-járvány miatt. Az intézkedés alól a zarándokok sem jelentenek kivételt.
Vágólapra másolva!

Szaúd-Arábia nem csupán a külföldről érkező zarándokok előtt zárta le a határt, hanem

megtiltotta a beutazást minden más személy számára, aki turistavízummal akart volna az országba jutni.

Az intézkedés sok zarándok számára jelent csalódást, aki el kart volna jutni az umra keretében Mekkába és Medinába, a "próféta mecsetjéhez" (Maszdzsid an-Nabaví).
Az umra zarándoklat az esztendő bármely időszakában végezhető, ellentétben a háddzs zarándoklatával, amely meghatározott időszakhoz kötött. Ennek ideje az iszlám lunáris időszámításának dzú al-hiddzsa nevű hava. Az idén ez július végére, augusztus elejére esik.

Eddig hat arab országban jelent meg a betegség

Az Egyesült Arab Emírségekben 13-ra nőtt a fertőzöttek száma, legtöbbjük járt Kínában.

Irak határozatlan időre meghosszabbította a beutazási tilalmat azok számára, akik Kínából vagy Iránból akarnak belépni az országba, és beutazási tilalmat rendelt el azokkal szemben, akik Thaiföldről, Dél-Koreából, Japánból, Olaszországból vagy Szingapúrból érkezve akarnak belépni az országba, akár közvetlenül, akár közvetve.

Az Egyesült Arab Emírségek bejelentette, hogy az iráni esetek miatt határozatlan időre felfüggeszti az Iránba tartó járatait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!