A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Lengyelországban tovább enyhítenek a korlátozásokon

Poznan, 2020. április 27. Védőmaszkot és arcvédő pajzsot viselő dolgozók a Volkswagen poznani autógyárában 2020. április 27-én, miután újranyitották az üzemet. A német cég márciusban leállította a termelést a gyárban a koronavírus-járványra tekintettel és az amiatt bekövetkező alkatrész-ellátási nehézségek következtében. MTI/PAP/Jakub Kaczmarczyk
Vágólapra másolva!
Lengyelországban május 4-től tovább enyhítenek a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokon, az egészségügyi szabályok következetes betartása mellett újból üzemelhetnek majd a szállodák, megnyílnak a nagy bevásárló központok - közölte szerdai sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki kormányfő.
Vágólapra másolva!

Szintén május 4-től létszámkorlátozásokkal megnyílnak egyes kulturális intézmények - múzeumok, szépművészeti galériák és könyvtárak. Elérhetővé teszik ismét az ambuláns gyógytornakezeléseket, amelyeket korábban könnyebb panaszokra vonatkozóan felfüggesztettek.

Május 6-tól bizonyos korlátozásokkal, az üzemeltetők döntésétől függően

újból működhetnek a bölcsődék, óvodák.

A bevásárló központokban az ügyfelek nem tartózkodhatnak hosszabban a folyosókon, a boltokban pedig korlátozzák, hogy egyszerre hány vevő tartózkodhat benn.

Lengyelországban április 20-án kezdtek enyhíteni a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseken, azóta az egészségügyi szabályok betartása mellett egyszerre többen - 15 négyzetméterenként egy-egy személy - tartózkodhatnak a boltokban és a templomokban, feloldották az erdő- és parklátogatási tilalmat.

Védőmaszkot és arcvédő pajzsot viselő dolgozók a Volkswagen poznani autógyárában 2020. április 27-én, miután újranyitották az üzemet Forrás: MTI/PAP/Jakub Kaczmarczyk

Korábbi bejelentések szerint az enyhítések harmadik szakaszában - amelynek kezdetét még nem szabták meg -

megnyílnak majd az éttermek, fodrászati és kozmetikai szalonok. Működhetnek az általános iskolák alsótagozatos osztályai is,

itt azonban megszabják a tanteremben tartózkodó gyermekek maximális számát. A hagyományos iskolai oktatást egyelőre május 24-ig függesztették fel.

Autós érkezik a gdanski PGE Aréna parkolójában létesített autós tesztállomásra 2020. április 27-én, a koronavírus-járvány idején Forrás: MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa

Morawiecki szerdai sajtóértekezletén aláhúzta: a járvány fejleményeire a kormány rugalmasan fog reagálni,

tervek szerint kéthetente enyhítenek az intézkedéseken,

de lehet, hogy szükség esetén szigorítanak is.

Rámutatott: szerda az első olyan nap, amikor az új fertőzöttek száma várhatóan kisebb lesz, mint a gyógyultnak nyilvánítottak száma, vagy ahhoz közeli szinten lesz.

Lengyelországban szerda délelőttig 12 415 Covid-19-fertőzést mutattak ki.

Kedden 316 új esetet regisztráltak, míg hétfőn 285, vasárnap pedig 344 volt a napi növekmény. Eddig összesen 606 beteg halt meg, 3025-en felgyógyultak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!