A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNKopasz Bálint
11:00Kajak-kenuKajak 1000m 1. forduló 3. futam
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Meghaladta a 13,1 milliót az igazolt fertőzöttek száma a világban

egyesült államok, koronavírus
Koronavírus-tesztelésre várakoznak emberek a Kaliforniai Egyetem kampuszán Haywardban 2020. július 2-án.
Vágólapra másolva!
Világszerte 13 165 663 igazolt koronavírus-fertőzöttet jelentettek kedd estig, a Covid-19-járvány halálos áldozatainak száma 574 615, és 7 301 691-en gyógyultak meg a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött a világon továbbra is.

Eddig ott 3 387 053-an betegedtek meg a koronavírus miatt, a halálesetek száma pedig 135 984-nél jár.

Kaliforniában kedd reggeltől ismét jelentős szigorítások léptek érvénybe a fertőzöttek számának ugrásszerű emelkedése miatt. Továbbra is folyamatosan nő a fertőzöttek száma Arizonában, Texasban és Floridában is.

Koronavírus-tesztelésre várakoznak emberek a Kaliforniai Egyetem kampuszán Haywardban 2020. július 2-án. Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Olaszországban Roberto Speranza egészségügyi miniszter elrendelte a szájmaszk kötelező viseletét zárt helyen, valamint a távolságtartásra vonatkozó előírások betartását hangsúlyozta, mondván hogy a járványveszély továbbra sem múlt el.

Az olasz tárcavezető továbbra is hatályos korlátozó intézkedések között említette, hogy

akár ötezer euróig terjedő bírsággal, valamint háromról tizennyolc hónapig terjedő börtönnel sújthatják a betegeket, akik megsértik a karanténkötelezettséget.

Kedden 17 beteg halálát jelentették be egy nap alatt, hétfőn 13-ét.

A halálos áldozatok teljes száma Olaszországban 34 967.

Egy nap alatt 114 fertőzöttet szűrtek ki a hétfői 169 után. Valamivel több mint 12 ezer az aktív fertőzöttek száma.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 243 344-et.

Napfürdőzők egy nápolyi strandon 2020. június 6-án, a tengerparti fürdés és napozás engedélyezésének első napján. Forrás: MTI/EPA-ANSA/Cesare Abbate

Franciaországban augusztus 1-től kötelező lesz a maszkviselés minden nyilvános zárt helyen a járvány második hullámának megelőzésére.

A halálos áldozatok száma péntek este elérte a 30 ezret az országban, de a kórházi betegek száma fokozatosan csökken, jelenleg 7 ezer.

A két hónapig tartó, nagyon szigorú karantén fokozatos feloldása után sem indult emelkedésnek a megbetegedések száma. Az egészségügyi hatóságok a karantén vége óta több mint 330 járványgócot tártak fel, és többségüket már teljesen felszámolták.

Belgiumban az elmúlt 24 órában,

március eleje óta először, nem volt a koronavírus-járványhoz köthető haláleset.

A járvány eddig közel 9800 halálos áldozatot követelt a 11,5 millió lakost számláló országban, napi számuk április 12-én tetőzött 343-mal.

Ausztria a koronavírus miatt 18 országból - közöttük a nyugat-balkáni államokból, Bulgáriából, Romániából, Moldovából és Egyiptomból - nem fogad repülőgépeket csütörtöktől. Az elmúlt 24 órában 73 új fertőzöttet diagnosztizáltak.

Ausztriában eddig 19 021 ember koronavírustesztje lett pozitív, 709-en haltak bele a vírus okozta megbetegedés szövődményeibe.

Horvátországban és Szlovéniában a múlt heti meredek növekedés után stagnál az új fertőzöttek száma.

Horvátországban hétfőn 52-vel nőtt az új fertőzöttek száma, elérve a 3827-et, és egy új haláleset is történt, így a járvány halálos áldozatainak száma 120-ra nőtt.

Vendégek egy kávézó teraszán Zágrábban 2020. június 2-án. Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Szlovéniában egy nap alatt tízzel 1859-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Új halálesetet nem regisztráltak, a halálos áldozatok száma 111 maradt.

Romániában továbbra is gyorsuló, napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a járvány, kedden a kórházban kezelt fertőzöttek száma is meghaladta az áprilisi első csúcsot.

Az elmúlt napban 637 új fertőzöttet azonosítottak, miután a múlt héten négy napon is megközelítette, vagy meg is haladta a 600-at az új esetek száma.

Az új halálesetek száma 30.

Hívek maszkban az első beltéri istentiszteleten a Kolozsvár-Belvárosi Református Egyházközség kolozsvári Farkas utcai templomában 2020. június 21-én. Forrás: MTI/Kiss Gábor

A járvány kezdete óta Romániában több mint 33 500 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük több mint 1900-an meghaltak,

Ciprus szigorú büntetéseket vezetett be a koronavírus-járvány elleni szabályokat belépéskor megsértő turistákkal szemben, miután SARS-CoV-2 nevű vírust diagnosztizáltak egy, az útvonalát hibásan feltüntető utazónál.

Ezentúl 300 eurós büntetést fizet, aki nem tölti ki a kérdőívet, vagy visszafordítják a származási országába.

Ciprus a fertőzésveszély szempontjából A, B és C kategóriába sorolja az országokat.

Az A kategóriájú országokból érkezőknek, ide sorolták Magyarországot is, a kérdőíven kívül mást nem kell tenniük, nem kell negatív vírustesztet bemutatniuk.

Oroszország 200 millió dózis vakcinát tervez gyártatni az év végéig - jelentette be Kirill Dmitrijev, az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezetője.

- nyilatkozta Kirill Dmitrijev, aki szerint az adenovírus-vektoron alapuló vakcina gyártása 2021-ben várhatóan eléri majd a 3 milliárd dózist.

Izraelben minden eddiginél magasabb a fertőzöttek napi növekménye, keddre 24 órán belül 1681 új fertőzöttet regisztráltak.

Izraelben jelenleg 21 393 igazolt fertőzött van, közülük 177 állapota válságos, 55-en lélegeztetőgépen vannak.

A Covid-19 betegségbe eddig 368-an haltak bele.

Emberek napoznak és sétálnak egy tengerparti strandon Tel-Avivban 2020. május 14-én. Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

Kazahsztánban 1856 új regisztrált koronavírus-fertőzöttet jelentettek kedden, így az országban az igazolt fertőzöttek száma 61 755-re emelkedett.

A napi új fertőzöttek száma a 18,7 milliós közép-ázsiai országban hat egymás követő napon meghaladta az 1500-at.

Múlt csütörtökön rekordszámú, 1962 új fertőzöttet jelentettek egyetlen nap alatt. Kazahsztánban eddig 375 ember halt meg a Covid-19 betegségben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!