Megállapodott az Európai Bizottság egy gyógyszergyárral a koronavírus elleni vakcináról

koronavírus, COVID-19, vakcina, injekció, illusztráció
Themed picture, symbolic photo: Corona vaccine. Disposable syringe with vaccine for injection with a cannula. with high pressure is being researched worldwide on the development of a vaccine versus the coronavirus | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság a 27 uniós tagállam nevében szerződést írt alá az AstraZeneca brit-svéd tulajdonban lévő gyógyszergyárral 300 millió adag koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről - közölte az Európai Bizottság szóvivője csütörtökön Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

A szerződés lehetővé teszi, hogy valamennyi uniós tagállam megvegye az oltóanyagot, továbbá azt is, hogy az alacsonyabb és közepes jövedelmű országok adományként kaphassák meg.

Előirányozza további 100 millió adag felvásárlását, amelyet a lakosság arányában osztanának el.

Sztella Kiriákidész egészségügyért felelős uniós biztos elmondta, hogy tárgyalásaik egyértelmű eredményt hoztak az EU polgárainak egészsége védelmében.

- hangsúlyozta.

Az AstraZenecával kötött szerződést az Európai Bizottság - Illusztráció Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Hozzátette, hogy hamarosan további megállapodásokat kötnek más oltóanyaggyártó vállalatokkal.

Az AstraZeneca tervezett oltóanyaga a klinikai vizsgálatok második, illetve harmadik fázisában van, az eddigi kísérletek ígéretes eredményekkel jártak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről