Hazatérhetett hétvégére a Tate Modernből ledobott kisfiú

Tate Modern
Police, ambulance crews and fire crews are seen outside the Tate Modern gallery in London on August 4, 2019 after it was put on lock down and evacuated after an incident involving a child falling from height and being airlifted to hospital. - London's Tate Modern gallery was evacuated on Sunday after a child fell "from a height" and was airlifted to hospital. A teenager was arrested over the incident, police said, without giving any details of the child's condition. (Photo by Daniel SORABJI / AFP)
Vágólapra másolva!
A támadás óta most először térhetett haza szüleihez egy hétvégére a londoni Tate Modern erkélyéről ledobott fiú - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztusban a londoni Tate Modern múzeum egyik erkélyéről ledobtak egy akkor hatéves fiút. Az elkövető, Jonty Bravery akkor 17 éves volt, autizmussal és személyiségzavarral küzdött.

A francia fiú öt emeletet zuhant, gerinctörést és súlyos agyi vérzést szenvedett, mind a négy végtagja eltört.

Egy hónapot töltött egy brit kórházban, majd Franciaországban folytatták az ápolását. A hétvégén viszont, a támadás óta először hazatérhetett a szüleihez az egészségügyi intézményből, ahol azóta is kezelik.

Mentőegységek a Tate Modern előtt 2019. augusztus 4-én, a támadás napján Forrás: AFP/Daniel Sorabji

A szülei szerint a fiú a nap nagy részét kerekesszékben tölti, de segítséggel már meg tud tenni pár métert, és a lépcsővel is próbálkozik.

A légzése és a memóriája is sokat javult, így már megpróbálkozott az énekléssel, és olvasni is meg szeretne tanulni.

Jonty Bravery Forrás: AFP/Handout

Braveryt júniusban életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a londoni központi bíróság,

legalább 15 évet börtönben kell töltenie.

A tárgyaláson Bravery elismerte az emberölés kísérletének vádját. A támadás idején gondozói felügyelet alatt állt, és már két évvel korábban kijelentette, hogy valakit nagyon magasról le akar dobni. A rendőrségnek letartóztatásakor azt mondta, hogy be akart kerülni a hírekbe, hogy hangsúlyozza autizmussal kapcsolatos kezelését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről