A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Svéd kutatók szerint maszkot kellene viselniük a gyerekeknek az iskolában

maszk, kijárási korlátozás, szabályok, szabályok betartása, koronavírus, Svédország
A tavaszi napsütést élvezik az emberek a stockholmi Királyi Drámai Színház lépcsőin a koronavírus-járvány idején, 2020. április 22-én.
Vágólapra másolva!
Svéd kutatók egy csoportja azt javasolta, hogy kötelezzék maszkviselésre a diákokat az iskolában annak érdekében, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését - közölte a svéd televízió (SVT) vasárnap.
Vágólapra másolva!

A kutatók szerint a maszkviselést nem támogató svéd hatóságok becslései hibásak a gyerekek fertőzőképességére vonatkozóan.

A szakértők, akik a Covid-19 svéd tudományos fórum tagjai, arra hivatkoztak, hogy

amerikai, dél-koreai és izraeli adatok szerint a gyerekek képesek a fertőzés hordozására, és átadására.

Svédországi adatokból pedig az is kiderült, hogy ők is súlyosan megbetegedhetnek a koronavírusban.

A tavaszi napsütést élvezik az emberek a stockholmi Királyi Drámai Színház lépcsőin a koronavírus-járvány idején, 2020. április 22-én. Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Janerik Henriksson

A svéd kutatók egyúttal rámutattak, hogy a svédországi esetek száma csökkent azóta, hogy megkezdődött a nyári szünet. Jogosnak nevezték azokat az aggodalmakat, amelyek szerint a jövő heti iskolakezdés a járvány terjedésének gyorsulását hozhatja magával.

- írták közleményükben.

A szakértők azt javasolták, hogy a gyerekek hordjanak maszkot, szabad levegőn sportoljanak, és osztályonként vonuljanak el étkezni.

Azoknak a családoknak, amelyekben valamely veszélyeztetett csoport tagja él együtt iskoláskorú gyerekkel, lehetőséget kellene kapniuk a digitális oktatásra.

Anders Tegnell, a svéd kormány járványügyi szakértője (b) nyilatkozik a koronavírus-járványról tartott naponkénti stockholmi sajtótájékoztatón 2020. június 3-án. Tegnell aznap bírálta hazája koronavírus-járvánnyal kapcsolatos stratégiáját, és azt mondta, hogy szerinte Svédország nem tett meg mindent a járvány elleni harcban. Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Anders Wiklund

A múlt héten a Karolinska svéd orvosi egyetem rektora, Ole Petter Ottersen is a maszkviselést szorgalmazta azokban a helyzetekben, amikor a fizikai távolságtartás nehezen kivitelezhető.

Ottersen aláhúzta, hogy a maszk hatásosságát nem lehet vitatni.


A több mint 10,2 millió lakosú Svédországban eddig 84 249 fertőzöttje, és 5783 halálos áldozata van a koronavírusnak.

Az országban a járvány csúcsán sem vezettek be óvintézkedéseket és korlátozásokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!