A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Prága is felkerült a kockázatosnak ítélt területek németországi listájára

Daily Life In Prague ARCHITECTURE BUILDING buildings capital CASTLE CATHEDRAL chech CHURCH CITY czech czechia EUROPE EUROPEAN HILL prague praha REPUBLIC river SAINT st. tour TOURISM UNION vitus
Prága is feketelistára került
Vágólapra másolva!
Utazási figyelmeztetést adott ki, és járványügyi szempontból kockázatos területnek minősítette Prágát a német külügyminisztérium szerdán este a koronavírus-fertőzöttek számának megugrása miatt.
Vágólapra másolva!

A tárca óva intett a nem szükséges, turisztikai utaktól. A figyelmeztetés értelmében a cseh fővárosból érkezőknek karanténba kell vonulniuk és koronavírustesztet kell elvégeztetniük. Németország emellett a svájci Genfre és Vaud kantonra, valamint a horvátországi Pozsega-Szlavónia és Dubrovnik-Neretva megyékre is figyelmeztetést adott ki. A járványügyi szempontból kockázatosnak ítélt területek folyamatosan frissített listájára már korábban felkerült Párizs, a déli Provence-Alpes-Cote-d'Azur régió, most ezt kiterjesztették Auvergne-Rhone-Alpes, Occitanie és Nouvelle-Aquitaine régiókra, továbbá Korzikára is.

Prága is feketelistára került Forrás: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

Rekordmagas a fertőzöttek száma

A cseh egészségügyi minisztérium szerdán közölte, hogy rekordmagas a napi új fertőzöttek száma Csehországban. A tárca szerda reggeli kimutatása szerint

kedden 1164 új igazolt koronavírus-fertőzést rögzítettek,

ami 366-tal nagyobb az eddigi legmagasabb, pénteki napi esetszámnál. Rekordmagas az aktív igazolt fertőzöttek száma is: 9272. A mai napig 29 877 ember kapta el a vírust, közülük több mint 20 ezren már meggyógyultak, míg az elhunytak száma 441.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!