A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Szlovákia kockázatos országnak minősítette Csehországot

Daily Life In Prague ARCHITECTURE BUILDING buildings capital CASTLE CATHEDRAL chech CHURCH CITY czech czechia EUROPE EUROPEAN HILL prague praha REPUBLIC river SAINT st. tour TOURISM UNION vitus
Prága is feketelistára került
Vágólapra másolva!
Szlovákia - utazás tekintetében - Csehországot a vörös, vagyis kockázatos besorolású országok listájára teszi - közölte Igor Matovic szlovák kormányfő a központi válságstáb hétfői ülése közben tartott sajtótájékoztatóján Pozsonyban. Sajtóinformációk szerint a koronavírus-fertőzések megugrásával indokolt intézkedés péntektől lép hatályba.
Vágólapra másolva!

Azt, hogy az ott tapasztalható koronavírus-fertőzésszám növekedésével összefüggésben Csehország a kockázatos országok listájára kerül, már pénteken jelezte Marek Krajcí szlovák egészségügyi miniszter a járványügyi bizottság ajánlásaira hivatkozva.

Krajcí pénteken több más járványügyi intézkedés szigorításáról is beszámolt. A Csehországot érintő ajánlásról azonban csak hétfőn hozott döntést a kormány mellett működő központi válságstáb.

A csehek nem vezettek be hasonló intézkedést

A döntéssel kapcsolatban Martin Klus szlovák külügyi államtitkár közösségi médiaoldalán azt írta: ez azt jelenti majd, hogy - a határ két oldalán 30 kilométeres körzetben élő ingázók, illetve néhány más eset kivételével -

a Csehországból érkezőknek 72 óránál nem régibb negatív Covid-teszttel kell rendelkezniük,

ellenkező esetben házi karanténba kell vonulniuk.

A Csehországból Szlovákiába érkezőknek 72 óránál nem régibb negatív Covid-teszttel kell rendelkezniük, vagy karanténba kell vonulniuk Forrás: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

Csehország Szlovákiával szemben nem vezet be hasonló intézkedést - jelentette a sme.sk szlovák hírportál a cseh külügyminisztérium megerősítésére hivatkozva hétfőn.

50 és 200 között a napi új esetek száma

A szlovák kormány központi válságstábja egyébként hétfőn csak részben fogadta el a járványügyi bizottságnak a tömegrendezvények korlátozására vonatkozó, pénteken közzétett ajánlásait. A hétfői döntés szerint a jelenlegi szinten tartják a kulturális és sportrendezvényeken részt vevők számának felső határát: ez beltéri rendezvények esetében 500, kültéri rendezvények esetében ezer főt jelent.

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hétfő esti jelentése szerint

megelőző karanténba került Roman Mikulec szlovák belügyminiszter,

mivel egy olyan személlyel került kapcsolatba, akinek korábban pozitív lett a Covid-19-tesztje.

Szlovákiában az újonnan regisztrált fertőzések száma az utóbbi napokban napi ötven és kétszáz között mozog. Az országban eddig összesen 5580 személynél mutatták ki a kórokozó jelenlétét a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ pénteki adatai szerint.

Jelenleg 2413 aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Eddig a kórnak hivatalosan 38 halálos áldozata van. Az országban eddig már több mint 385 ezer vírustesztet végeztek el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!