A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNPongrácz Bence
12:10CselgáncsHifumi Abe-Bence Pongracz
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Észak-Korea a járvány miatti védekezésből lőtte agyon a dél-koreai tisztviselőt

politics Horizontal This picture taken on August 13, 2020 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on August 14, 2020 shows North Korean leader Kim Jong Un attending a meeting of the ruling Workers' Party of Korea (WPK) i
Kim Dzsongun
Vágólapra másolva!
Az észak-koreaiak Dél-Koreát teszik felelőssé az agyonlőtt katona haláláért, mert szerintük képtelen távol tartani állampolgárait a két országot elválasztó tengeri határtól. Hozzátették, az észak-koreai katonáik szabályosan jártak el, amikor lelőtték a tisztviselőt, mert a koronavírus-járvány miatti védekezésből tették ezt. Azt viszont tagadják, hogy elégették volna a férfi holttestét.
Vágólapra másolva!

Az észak-koreai rezsim hivatalos szócsövének számító KCNA hírügynökség közleménye szerint az észak-koreai katonák a koronavírus-járvány miatti védekezésből lőtték le a dél-koreai tisztviselőt. A közlemény mindazonáltal leszögezi: egy ilyen incidensnek nem szabad veszélybe sodornia a Korea-közi kapcsolatokat.

A tisztségviselő - aki északra akart menni - szeptember végén tűnt el a két ország tengeri határának közelében. Nem sokkal később a dél-koreai védelmi minisztérium azt jelentette, hogy

Észak-Korea talált rá a saját területi vizein, brutálisan meggyilkolták, majd a holttestét elégették.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető a történtek miatt korábban bocsánatot kért Forrás: AFP/KCNA

Észak-Korea elismerte, hogy a térségben járőröző katonái lövéseket adtak le egy arra tévedt dél-koreai hajóra, hozzátéve, hogy a katonák az ilyen esetekben alkalmazandó előírás szerint jártak el. Az észak-koreai vizsgálat szerint a dél-koreai védelmi minisztérium állításával ellentétben nem a holttestet, hanem "a tengeren hánykolódó felszerelést" égették el, a vírus elleni védekezés jegyében.

A KCNA pénteki közleménye kiemelte azt is, hogy az észak-koreai hatóságok

megpróbálták megkeresni a holttestet, ám nem jártak sikerrel.


Kim Dzsongun észak-koreai vezető a történtek miatt korábban bocsánatot kért a dél-koreai néptől, Szöul pedig azt javasolta, hogy a két ország közösen vizsgálja ki a lelőtt tisztségviselő halálának körülményeit.

Az eset vihart kavart Dél-Koreában, bírálatok kereszttüzébe került a két Korea közeledését régóta szorgalmazó Mun Dzsein dél-koreai elnök is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!