Elszabadult a koronavírus Chicagóban, ahol a demokrata polgármester nem lépett fel a járvány ellen

Lori Lightfoot, Chicago polgármesternője
Chicago mayoral candidate Lori Lightfoot speaks during a forum on crime and violence at University of Chicago Institute of Politics, Harris School of Public Policy and Crime Lab in Chicago on March 13, 2019. (Photo by Kamil Krzaczynski / AFP)
Vágólapra másolva!
A Newsmax szerint a Demokrata Párt radikális baloldali szárnyához tartozó Lori Lightfoot, Chicago polgármestere pénteken bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt néhány kivételtől eltekintve bezárat valamennyi boltot, vállalkozást estére és éjszakára. Lori Lightfoot volt az, aki korábban arra bíztatta a chicagóiakat, hogy menjenek a radikális baloldali demonstrációkra, a járvány ellenére.
Vágólapra másolva!

Lori Lightfoot csupán október 22-én ismerte be, hogy az általa irányított várost elérte a koronavírus-járvány második hulláma.

Lori Lightfoot Forrás: AFP/Kamil Krzaczynski

Ezért közölte, hogy

21 óra után pedig sehol sem szabad alkoholt árusítani, illetve felszolgálni.

A polgármester arra kérte a chicagóiakat, hogy

6 fő felett még a saját otthonaikban se gyülekezzenek.

Lightfoot hozzátette, hogy amennyiben ezek az intézkedések nem vezetnek eredményre, akkor további szigorítás jöhet.

Dr. Allison Arwady, a chicagói önkormányzat közegészségügyi osztályának a vezetője pedig arról beszélt, hogy

Chicago radikális baloldali polgármestere a radikális baloldali tüntetéseken való részvételre bíztatta a helyieket

Ahogy arról az Origo már több alkalommal is beszámolt, a Demokrata Párt radikális baloldali szárnyához tartozó Lori Lightfoot májustól szeptemberig

a radikális baloldali tüntetéseken való részvételre bíztatta a chicagóiakat, ami járványügyi szempontból óriási felelőtlenségnek bizonyult.

Lightfoot a politikai karrierjét LMBTQ-aktivistaként kezdte. Bár saját magát „antirasszistaként" határozza meg, és egy fehér nővel él „házasságban", júliusban

A FEKETÉK ÁLTAL A FEHÉREKRE HASZNÁLT RASSZISTA MEGJEGYZÉSSEL („KAREN") ILLETTE KAYLEIGH MCENANYT, A FEHÉR HÁZ SZÓVIVŐJÉT.

Az ő döntése értelmében szintén júliusban eltávolították a Chicago központjában található, Grant Parkban lévő Kolumbusz Kristóf-emlékművet. A szobrot a helyi olasz közösség állítatta még 1933-ban, aminek az eltávolítása a körükben óriási felháborodást keltett.

Az elmúlt hónapokban a városban, a radikális baloldali tüntetések alatt sajátos módon keveredett az erőszakhullám a már nagyjából egy évszázada jelenlévő, főleg a kábítószer-kereskedelemhez kapcsolódó, hagyományos bűnözési formákkal, illetve a bolti fosztogatásokkal.

Lori Lightfootot számos kritika érte azért, amiért sem a radikális baloldali erőszak, sem a bűnözés ellen nem lépett fel,

ehelyett Donald Trump elnök ellen folytatott kommunikációs háborút a Twitteren.

Arról, hogy az Egyesült Államokban a radikális baloldali demonstrációk hogyan járultak hozzá a koronavírus terjedéséhez, az Origo itt írt részletesen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!