A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egy chilei rendőr ledobott egy hídról egy 16 éves tüntetőt

Chile, tüntetés, híd, 16 éves fiú
A 16 éves fiút koponyasérülésekkel és kéztöréssel szállították a chilei főváros baleseti kórházába, az állapota az orvosai szerint jelenleg stabil.
Vágólapra másolva!
A chilei fővárosban a múlt szombaton őrizetbe vettek egy rendőrtisztet, aki az egy nappal korábbi tüntetésen állítólag ledobott egy 16 éves fiút az egyik hídról. A fiatalember túlélte a több méteres zuhanást,  fejsérüléssel és csuklótöréssel szállították kórházba - számolt be a történtekről a Metro.co.uk brit hírportál. 
Vágólapra másolva!

Múlt pénteken több ezren tüntettek a chilei fővárosban, a Plaza Italia téren az október 25-én esedékes népszavazás ellen, amelyen a 14 milliós országban az Alkotmány módosításáról voksolhat majd a lakosság.

Aznap, mint már korábban többször is, Santiagoban kivezényelték ellenük a rohamrandőröket, akik könygázt és vízágyúkat is bevetettek a demonstrálókkal szemben.

A tüntetők kiszorítása közben történt, hogy egyes szemtanúk szerint az egyik rohamrendőr a Mapocho folyó egyik hídjáról ledobta az egyik 16 éves tiltakozót. Antony Araya körülbelül 5-6 méter magasságból a folyópartra zuhant. A mentők és a tűzoltók perceken belül kiértek a helyszínre, ellátták az eszméletlen állapotban lévő, súlyos sérüléseket szenvedett középiskolás fiút, majd egy speciális hordágyon felhúzták a hídra, és kórházba szállították.

A 16 éves fiút koponyasérülésekkel és kéztöréssel szállították a chilei főváros baleseti kórházába, az állapota az orvosai szerint jelenleg stabil. Forrás: Getty Images/Claudio Abarca Sandoval/NurPhoto

- nyyilatkozta helyi tévétársaságoknak Pavel Pavelic Jofre, a tüntetés egyik szervezője.

A dél-amerikai országban hatalmas felháborodást keltett az ügy, másnap szombaton Santiagoban többszázan vonultak ismét az utcára, hogy akkor már a rendőri brutalitás ellen tiltakozzanak.

A kivezényelt rendőrök akkor is könygázgránátokat vetettek be a demonstrálók ellen.

Az egyik tüntető félrerúg egy könnygázgránátot Santiagóban 2020. október 03-án. Forrás: AFP/Javier Torres

A Santiago-i Északi Központi Ügyészség szombat délután bejelentette, hogy emberölés kísérlete vádjával őrizetbe vették a szóban forgó rendőrt. Az ügyben ugyanakkor megszólalt Santiago nyugati részének rendőrfőkapitánya is, aki védelmébe vette a beosztottját.

Enrique Monras azt állította, hogy véletlen baleset történt, és a fiút nem dobta le senki, hanem menekülés közben elvesztette az egyensúlyát, és átbukott a korláton.

Monras hozzátette, hogy szerinte a fiú épp a rendőröknek köszönheti az életét, ugyanis ők risztották a helyszínre a mentőket és a katasztrófavédelem szakembereit.

Mindenesetre ennek ellentmondani látszik a chilei kormány által, az ügyben kiadott hivatalos közlemény, amelyben az áll, hogy határozottan elítélik az emberi jogok megsértését.

- olvasható a kormányközleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!