A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Ausztriában a legmagasabb az új fertőzöttek aránya a világon - ma újabb szigorításokat jelentettek be

KURZ, Sebastian
Bécs, 2020. november 14. Sebastian Kurz osztrák kancellár plexiüvegfal mögött egy bécsi sajtóértekezleten 2020. november 14-én. Itt a koronavírus-járvány miatt újabb korlátozó intézkedéseket jelentettek be: egész napra kiterjesztik a kijárási korlátozást, továbbá bezárnak és digitális oktatásra állnak át az iskolák, valamint csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva. MTI/EPA/Christian Bruna
Vágólapra másolva!
Egész napos kijárási tilalom, boltzár, távoktatás - ezeket a szigorú intézkedéseket jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szombaton. Azt kérte az emberektől, hogy ne találkozzanak másokkal, a korlátozások pedig azért szükségesek, hogy a karácsonyi ünnepeket megmentsék. Magyarországhoz képest Ausztriában naponta kétszerannyi új fertőzöttet regisztrálnak, átlagosan napi 7 ezer embernél mutatják ki a vírus jelenlétét, de a héten két nap is 9 ezer fölött volt ez a szám.
Vágólapra másolva!

Nem elég hatásosak a november elején bevezett korlátozások, ezért újabbakra van szükség, hogy az egészségügyi rendszer ne legyen túlterhelt - ezzel vezette fel Sebastian Kurz osztrák kancellár az újabb szabályokat szombat délutáni sajtótájékoztatóján. Bár tudták, hogy a korlátozások hatása nem rögtön fog jelentkezni, de hatalmas probléma, hogy a számok még 12 nap után sem csökkennek.

Naponta átlagosan több mint 7 ezer új esetet regisztrálnak Ausztriában, tehát csaknem kétszerannyit, mint Magyarországon.

Sebastian Kurz osztrák kancellár plexiüvegfal mögött egy bécsi sajtóértekezleten 2020. november 14-én. Itt a koronavírus-járvány miatt újabb korlátozó intézkedéseket jelentettek be: egész napra kiterjesztik a kijárási korlátozást, továbbá bezárnak és digitális oktatásra állnak át az iskolák, valamint csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva. Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Sebastian Kurz arról beszélt, hogy az új esetek 77 százalékát már nem lehet visszakövetni. Ha el is kezdenek csökkenni a számok, akkor lassú csökkenés lesz - folytatta. Azt mondta, ha el akarjuk kerülni a hónapokig tartó lezárást, mint amivel más országok szembenéznek, akkor újabb intézkedések szükségesek.

Be kell zárniuak a boltoknak, csak az élelmiszer boltok, drogériák, gyógyszertárak, postahivatalok maradnak nyitva. Minden iskolában távoktatást vezetnek be, de aki nem tudja megoldani, annak a gyerekére vigyázni fognak. Azok a cégek, amelyeknél megoldható, távmunkára kell átállniuk. A jelenlegi éjszakai kijárási tilalmat egész napra kiterjesztik.

Az intézkedések kedd éjféltől december 6-ig lesznek érvényben.

kérte a kancellár. Hozzátette, más országoknak sikerült szigorú szabályokkal jelentős hatást elérni, példaként Izraelt említette.

A tervek szerint decemberben újra megnyithatnak az üzletek és az iskolák, a cél most, hogy a karácsonyi ünnepeket megmentsék, hangzott el.

Világszerte jelenleg Ausztriában a legmagasabb az új koronavírus-fertőzöttek aránya a népességszámra vetítve - derült ki az Our World in Data online adatbank rangsorából. Ausztriában a hétnapos átlagot nézve 831 új fertőzött jut egymillió lakosra, és ezzel megelőzte Georgiát (781), Svájcot (743), Csehországot (674) és Szlovéniát (668). Azonban míg Svájcnak és Csehországnak látszólag sikerült megfékeznie a járvány terjedését, Ausztriában október közepe óta meredeken emelkednek a számok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!