A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Házi karanténba került Boris Johnson

Boris Johnson Leaves Downing Street For PMQs 10 Downing Street Boris Johnson DOWNING STREET England EUROPE First Lord of the Treasury Great Britain London MP MINISTER FOR THE CIVIL SERVICE PM PMQ PMQS PRIME MINISTER Prime Ministers Questions UK United Kin
Boris Johnson
Vágólapra másolva!
Boris Johnson brit miniszterelnök házi karanténba vonult, miután egy olyan képviselővel találkozott, akinek később pozitív lett a koronavírustesztje - közölte hivatala.
Vágólapra másolva!

Boris Johnson jelenleg jól érzi magát, és nincsenek tünetei,

tették hozzá. Tovább tud és fog dolgozni a Downing Streetből.

A miniszterelnök csütörtök reggel vett részt konzervatív képviselők félórás megbeszélésén. Egyiküknél, Lee Andersonnál a koronavírus tünetei jelentkeztek később, majd a tesztje pozitív lett.

Boris Johnson Forrás: AFP/NurPhoto/Wiktor Szymanowicz

Lee Anderson, a kormányzó Konzervatív Párt tagja, a közép-angliai Nottinghamshire megye egyik választókerületének alsóházi képviselője - aki csütörtökön személyesen tárgyalt Johnsonnal - Facebook-oldalán vasárnap beszámolt arról, hogy pénteken elvesztette ízlelőérzékét, felesége pedig erős fejfájásra panaszkodott.

Szombaton mindketten koronavírus-szűrővizsgálaton vettek részt, és a vasárnapra elkészült lelet mindkettejük esetében pozitívnak bizonyult.

Anderson hangsúlyozta, hogy a koronavírus-betegség más tüneteit nem érzékeli, nem köhög, nincs láza és mindketten jól érzik magukat.

A Downing Street még csütörtökön közzétett egy hivatalos tájékoztatást arról, hogy Johnson több konzervatív párti képviselővel, köztük Andersonnal 35 perces munkareggelit költött el a kormányfői hivatalban. Anderson ugyanaznap fotót is közzétett, amelyen Johnson társaságában látható, és bár nem álltak közvetlenül egymás mellett, de egyikük sem viselt maszkot.

A brit miniszterelnök az első hullám alatt azért vonult karanténba, mert kiderült,

megfertőződött a koronavírussal március végén.

Állapota rosszabb lett, ezért kórházba kellett vinni, ahol három napot az intenzív osztályon töltött.

Felgyógyulása utáni nyilatkozatában a brit miniszterelnök közölte: kétség sem fér hozzá, hogy a gyógykezelését végző orvosok és ápolók az életét mentették meg. Akkori megfogalmazása szerint intenzív kezelésének volt egy 48 órás időszaka, amely alatt "a dolog bármelyik irányba eldőlhetett volna".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!