Egyre agresszívabb a genderlobbi: már azt sem lehet kimondani, hogy a fiúknak pénisze van

nemi szimbólumok battle of sexes BLUE COLOUR CAST bonding circle concepts equality female SYMBOL friendship gender gesturing ICON ideas ILLUSTRATION indication male MAN SEX STANDING togetherness WAVING WHITE COLOUR CAST WOMAN bond casuals con
Nemi szimbólumok (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban egyre többeket támadtak olyan állításokért, miszerint csak a fiúknak lehet pénisze és a nőknek méhnyaka. A gender ideológia mára már a tudománnyal is szembemegy, erről a jelenségről Filip Furman szociológus beszélt a V4NA nemzetközi hírügynökségnek.
Vágólapra másolva!

Akinek pénisze van, az pasi, akinek vaginája, az nő – emiatt a kijelentése miatt támadták az ausztráliai Perth polgármesterét, Basil Zempilast a város LMBTQ-közösségének tagjai. Felháborodtak az egyébként biológián alapuló mondaton, és transzfóbiáról és intoleranciáról kezdtek el beszélni.

A polgármesternek azóta már bocsánatot is kellett kérnie a transznemű közösségtől. Azt mondta, hogy amikor erről beszélt a rádióban, akkor egy pillanatra elfelejtette, milyen pozícióban van, hogy ő már polgármester.

Zempilas kijelentésével egyébként a genderlobbi ellen szólalt fel lényegében. Utóbbi ellen egyre többen tiltakoznak.

Köztük van például a híres írónő, J.K. Rowling, aki azt írta a közösségi oldalán nemrég, hogy a nők azok, akik menstruálnak. Egy brit munkáspárti politikus, Rosie Duffield pedig azt mondta, csak a nőknek van méhnyakuk. Egy rajzfilmkészítő, Emily Arunt pedig

keresztény vallása miatt nem vállalt el olyan munkát, ahol egy transznemű zászlóval ellátott figurát kellett volna rajzolnia.

Őket a radikális genderlobbi képviselői mind megtámadták és megfenyegették, vagy kárt okoztak nekik.

A transzneműséget hirdető aktivisták ráadásul egyre többeket érnek el és próbálnak bevonni maguk közé. Erről a jelenségről és a gender ideológia tudományos alapokra helyezéséről beszélt a V4NA-nak a lengyel Ordo Iuris jogi kutatóintézet Társadalomtudományi és Bioetikai Központjának igazgatója, Filip Furman.

mondta el a V4NA-nak Furman. Akkoriban ugyanis a tudomány éppen azokat szolgálta, akik hatalmon voltak – nem az igazsághoz akartak vele közelebb jutni az emberek, emelte ki a szociológus.

A transzszexualitással kapcsolatban dr. Filip Furman elmondta, hogy az jelenleg pszichológiai rendellenességnek számít a betegségek nemzetközi osztályozása (ICD) szerint. Bár felreppent róla a hír, hogy már nem tartozik ebbe a kategóriába, ez valójában nem igaz, csupán más néven szerepel. A szociológus rámutatott, hogy könnyen meg lehet látni, hogy miért változott meg az erről való gondolkozás:

a politikai korrektség jegyében nem akarják megbélyegezni a transznemű embereket.

A valóság azonban az, hogy az orvosi technológia egyszerűen nem képes rá, hogy egy embernek ténylegesen megváltoztassák a nemét, jelentette ki dr. Filip Furman. Az Ordo Iuris munkatársa szerint ez az eljárás tulajdonképpen csak egy kasztrálás, egybekötve egy kis plasztikai műtéttel. Arra is rámutatott, hogy

sokan megbánják a nemváltó műtéteket később, és úgy érzik, valójában megcsonkították őket.

A szociológus elmondta, hogy a transzszexualitás mint pszichológiai probléma valójában nagyon keveseket érint, a világ lakosságának hivatalosan mindössze 0,05 százalékát.

Mégis egyre nagyobb figyelmet kap ez a közösség, aminek az oka az, hogy

a szexualitásra vonatkozó fluiditás jegyében az embereknek azt hangoztatják, hogy bármilyen neműek lehetnek.

A nemváltáshoz tulajdonképpen csak annak a kijelentése kell, tehát papír, vagy orvosi eljárás nem.

Ezzel a narratívával pedig könnyebben lehet bevonni az embereket az LMBT-mozgalomba, véli Furman. Hozzáteszi ugyanis, hogy korábban ez a közösség nem úgy működött, ahogyan azt akarták, mert mindenki megvolt a saját csoportjában – voltak külön biszexuálisok, leszbikusok és melegek, akik egymással nem keveredtek, mert teljesen más háttérrel rendelkeztek.

Ezért végül a transzneműségre kellett helyezni a hangsúlyt, mert transzneműnek bárki vallhatja magát már, így pedig bárki csatlakozhat az LMBT-közösséghez. Így a mozgalom több embert tud szerezni magának, és ők adják annak a társadalmi alapját.

Filip Furman szerint a genderséget hirdető LMBT-mozgalomnak a célja végső soron

a társadalom alapjainak megváltoztatása.

Arra figyelmeztet azonban, hogy a közösséghez vonzódó emberek valójában egy hatalomszerzésért folyó politikai küzdelem eszközei. Ennek pedig az a veszélye, hogy ha már nem lesz rájuk szükség, nagyon hamar meg fognak válni tőlük, mutatott rá a szociológus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről