A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Lengyelországban tovább nőtt a halottak száma a koronavírus-járvány miatt

Lengyelország koronavírus
Az új koronavírus előidézte Covid-19 betegségben szenvedők ápolására ideiglenes kórházat állítanak fel a Lublini Kereskedelmi Vásár területén 2020. november 18-án. A lengyel kormány átmeneti kórházak létesítésére utasította a nagy állami tulajdonban lévő vállalatokat, és ez várhatóan mintegy háromezerrel növeli meg a kórházi ágyak számát Lengyelországban.
Vágólapra másolva!
Lengyelországban továbbra is stabil az új koronavírus-fertőzések száma, de szerdán regisztrálták a legtöbb halottat a járvány kitörése óta.
Vágólapra másolva!

A vírusfertőzések napi növekménye szerdán 19 883 volt. Ez a mutató az előző napon is húszezer alatt maradt a közel 38 millió lakosú országban.

A járvány dinamikája az utóbbi három hétben fokozatosan mérséklődött, az egészségügyi tárca jelenleg stabilizációról beszél.

Az új koronavírus előidézte Covid-19 betegségben szenvedők ápolására ideiglenes kórházat állítanak fel a Lublini Kereskedelmi Vásár területén 2020. november 18-án Forrás: MTI/PAP/Wojtek Jargilo

A szerdai közlemény szerint egy nap alatt 603 fertőzött ember halt meg, közülük 112-en kifejezetten a Covid-19 miatt, 491 esetben pedig a Covid-19 és más betegségek együttes megléte okozott halált.

Adam Niedzielski egészségügyi miniszter sajtóértekezletén elmondta: a koronavírus-járvány központi témává lett az egészségügyben, miközben a lengyelek a betegségek "egész spektrumával" küzdenek.

- mondta Niedzielski, aki nyugtalanítónak nevezte, hogy a nem Covid-19-betegség okozta halálozások mutatói növekednek. Mint mondta, a gyógyítás elérhetőségét csökkenti a kórházi férőhelyek átalakítása járványkezelési célokra, valamint a hagyományos, rendelőkben történő vizsgálatok helyettesítése telefonos konzultációkkal.

Védőruhát viselő szakemberek fertőtlenítenek az egyik varsói metróállomáson Forrás: AFP/Janek Skarzynski

Az egészségügyi tárca ezért pontos útmutatókat ad ki a telefonos konzultációk alkalmazhatóságát illetően - közölte a miniszter, és azt kérte, hogy egészségügyi panaszok esetén az emberek a járvány idején se halogassák az orvosi vizsgálatokat.

A miniszter bejelentette a jövő év elején elindítandó, járvány utáni egészségfejlesztési programot.

Ennek keretében bővítenék az onkológiai és a kardiológiai kezelési hálózatot, módosítanának a pszichológiai ellátáson is.

Annak kapcsán, hogy pszichés szempontból a járvány során elrendelt mozgáskorlátozások az elemzések szerint leginkább a fiatalokat sújtják, hangsúlyt helyeznének a közösségi, helyi gondozásra a kiskorúakat a kortársak körében megbélyegző kórházi kezelés helyett - tette hozzá Niedzielski.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!