A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Ausztriában a járvány legnehezebb heteivel számolnak

Bécs, 2020. december 4.
Koronavírus-vizsgálatot végeznek védőfelszerelést viselő katonák Bécsben 2020. december 4-én, amikor megkezdődik a tömeges tesztelés az osztrák fővárosban.
MTI/AP/Ronald Zak
Koronavírus-vizsgálatot végeznek védőfelszerelést viselő katonák Bécsben 2020. december 4-én, amikor megkezdődött a tömeges tesztelés az osztrák fővárosban.
Vágólapra másolva!
A közel három hétig tartó teljes zárlat következtében ugyan javultak a koronavírus-járvány számadati Ausztriában, de ez ne tévesszen meg senkit - jelentette ki csütörtökön az osztrák egészségügyi miniszter. Rudolf Anschober a karácsonyi ünnepekre és az oltás megkezdéséig tartó időszakra utalva hozzátette, hogy a járvány talán legnehezebb négy hete vár Ausztriára.
Vágólapra másolva!

Az R reprodukciós rátát sikerült 1 alá szorítani, ami azt jelenti, hogy tíz fertőzött átlagosan 10-nél kevesebb embernek adja át a koronavírus-fertőzést.

- jelentette ki az osztrák egészségügyi miniszter.

Egy sportcsarnokban koronavírus-vizsgálathoz állnak sorban az emberek Bécsben 2020. december 4-én. Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Kórházi ápolásra 3780 fő, míg intenzív kezelésre jelenleg 585 fő szorul Ausztriában, ezek a számok enyhe javulást mutatnak. Anschober a javuló adatok ellenére óva intette a lakosságot, hogy tartsák magukat a meglévő védelmi intézkedésekhez, és társadalmi érintkezéseiket a lehető legkisebb szintre szorítsák, elkerülendő a kórházak túlterhelését.

- utalt a karácsonyi ünnepekre és az oltás megkezdéséig tartó időszakra a miniszter, aki hangsúlyozta: az új megbetegedések számát tovább kell csökkenteni, hogy a kórházban ápoltak és az intenzív ellátásra szorulók száma is csökkenjen.

- tette hozzá a miniszter.

Koronavírus-vizsgálatot végeznek védőfelszerelést viselő katonák Bécsben 2020. december 4-én, amikor megkezdődött a tömeges tesztelés az osztrák fővárosban. Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

Anschober újra felszólította a lakosságot a tömeges tesztelésen való minél nagyobb részvételre. Mint mondta: fél órát mindenki tud áldozni az életéből erre.

Klaudia Tanner védelmi miniszter meglátogatta az egyik bécsi tesztállomást. Szavai szerint személyes képet kívánt kapni a tömeges tesztelés lebonyolításában közreműködő katonák munkájáról, valamint felhívta a figyelmet az önkéntes szűrővizsgálat fontosságára.

Koronavírus-vizsgálatot végez egy védőfelszerelést viselő katona Bécsben 2020. december 4-én. Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

Ausztria nyugati tartományaiban, Tirolban és Vorarlbergen az előző hétvégén zajlottak a tömeges tesztelések szűk 30 százalékos részvétel mellett.

Burgenlandban ma kezdődtek a szűrések, míg a többi tartomány hétvégén csatlakozik majd. Mindeközben folynak a célzott szűrések is a pedagógusok, egészségügyi dolgozók és a rendőrök körében.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 2686 embernél igazolták a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 311 365 esetet regisztráltak. A fertőzés okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 107-en haltak bele, a halottak száma így már 4163.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!