A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A választási csalás gyanújába keveredett Smartmatic elnöke lesz a Soros-alapítvány új vezetője

Soros György
Vágólapra másolva!
Soros György bevándorláspárti amerikai milliárdos üzletember régi szövetségese és barátja, Lord Mark Mallock-Brown vezeti a jövőben a Nyílt Társadalom Alapítványokat. A két dúsgazdag üzletember már az 1990-es évek óta jó viszonyt ápol, többek között egy Brexit-ellenes kampányban is együtt léptek fel. Malloch-Brown a választási csalás gyanújába keveredett Smartmatic nevű vállalat elnöke volt ezidáig. A Smartmatic választási technológiát gyárt, a céget venezuelaiak alapították – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Twitter-oldalán jelentette be Soros György, hogy távozik a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) elnöke, Patrick Gaspard.

A hírek szerint

Gaspard Joe Biden várható amerikai elnök csapatában dolgozik tovább.

A lemondással Soros komoly szövetségest veszített, júniusban például Gaspard egy rendőrellenes tüntetésen vett részt New Yorkban.

Persze így legalább újabb embere lesz közel az amerikai vezetés döntéshozóihoz.

Az OSF új elnöke pedig Soros régi szövetségese és barátja a brit Lord Mark Malloch-Brown lesz.

"Több mint három évtizede ismerem és szorosan együttműködtem Markkal, a chilei Pinochet-rezsim ellenzéki támogatásától kezdve és a szarajevói, illetve boszniai népnek felszabadításáig, az International Crisis Group létrehozásáig. Mark mélyen ismeri az Nyílt Társadalom munkáját, és osztja elképzeléseimet a jövőre összpontosító és felkészült politikai filantrópiáról" - fogalmazott a bevándorláspárti milliárdos a kinevezésről szóló közleményben.

Malloch-Brown pedig "elkötelezett" amellett, hogy együttműködjön Sorossal annak érdekében, hogy hűek maradjanak az eredeti elképzeléseikhez és az Alapítványok értékrendjéhez.

Lord Mark Mallock-Brown Forrás: V4NA

A brit diplomata a mai napig az International Crisis Group társelnöke. A szervezet persze Soros György támogatását is élvezi, a június 30-ával záruló pénzügyi évben

több mint 4,2 millió dollárt kaptak Soroséktól.

Soros és Malloch-Brown együttműködése már az 1990-es években elkezdődött. A brit diplomata a washingtoni Refugees International igazgatóságának alelnökeként, valamint 1993 és 1994 között a boszniai Soros Tanácsadó Bizottság (Soros Advisory Committee on Bosnia) tagjaként dolgozott.

Barátságuk olyannyira elmélyült, hogy amikor a kétezres évek elején

Malloch-Brown ENSZ-diplomataként New Yorkba költözött, egyből Soros szomszédja lett.

A New York Sun 2005-ös beszámolója szerint Soros felajánlotta neki a Westchester megyei Katonah városában található birtoka melletti házat, amelyet szintén ő tulajdonolt. Az öt hálószobás épületért Malloch-Brown havi 10 ezer dollárt fizetett. Az éves 120 ezer dolláros bérleti díj majdnem megegyezett Malloch-Brown főtitkárhelyettesi nettó fizetésével, ami 125 ezer dollár volt.

William Orme, az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjának (United Nations Development Program) szóvivője szerint a brit férfi megtakarításaiból, beleértve a politikai tanácsadóként szerzett vagyonát, fedezte a bérleti díjat.

- mondta Orme.

2002-ben közösen tartottak sajtótájékoztatót is, ezen arról volt szó, hogy a fejlett országok miként használhatnák fel a Nemzetközi Valutaalap (IMF) eszközeit annak érdekében, hogy segítsék a fejlődő országokat.

Soros sosem engedte el Malloch-Brown kezét. 2007 májusában

a Quantum Fund alelnökének, illetve az OSF elnökhelyettesének nevezte ki, de a Soros Fund Managementnél is komoly pozícióban volt.

Soros György Forrás: Origo

Malloch-Brown karrierje botrányoktól sem volt mentes, cége a FTI Consulting 2013-ban peren kívül megegyezett Beny Steinmetz izraeli bányamágnással. A BSG Resources bányavállalat azt állította, hogy Malloch-Brown és Soros kapcsolata azt jelentette, hogy "összejátszottak" a BSGR guineai tevékenységének kritikusaival. Az FTI 90 ezer eurót kellett kifizessen.

Soros és Malloch-Brown továbbá a Best for Britain nevű szervezeten keresztül is kapcsolatba hozható. A Brexit-ellenes csoportot, amelyben Malloch-Brown elnöki pozíciót töltött be, Soros 400 ezer fonttal támogatta. Az Independent szerint

a Best of Britain nyomás alá akart helyezni politikusokat, hogy kiharcoljanak egy második Brexit-népszavazást.

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt,

Malloch-Brown a választási csalás gyanújába keveredett Smartmatic nevű vállalat elnöke volt

ez idáig. A Smartmatic választási technológiát gyárt, a céget venezuelaiak alapították.

Az idei amerikai elnökválasztáson használt

Dominion szavazógépek körül is felmerült a vállalat neve, ugyanakkor az érintettek tagadják, hogy bármi közük lenne egymáshoz.

Sidney Powell, az amerikai elnök jogászcsapatának korábbi tagja arról beszélt, hogy kapcsolat van a Dominion és a Smartmatic között.

- mondta Powell a Fox Newsnak.

De már négy évvel ezelőtt is cikkeztek arról, hogy 16 államban Soros György szövetségese szállítja a szavazógépeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!