Elkezdték kiszállítani a Pfizer-BioNTech vakcinát az Egyesült Államokban

Pfize BioNTech vakcina szállítás Michigan
PORTAGE, MICHIGAN - DECEMBER 13: Boxes containing the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine are prepared to be shipped at the Pfizer Global Supply Kalamazoo manufacturing plant on December 13, 2020 in Portage, Michigan. Morry Gash - Pool/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elkezdték kiszállítani vasárnap az Egyesült Államokban a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának első adagjait. A kormány százmillió adagot rendelt a vakcinából, ez 50 millió ember számára elegendő mennyiség.
Vágólapra másolva!

Megkezdték a Pfizer-BioNTech vakcina első adagjainak kiszállítását az Egyesült Államokban, az első szállítmány vasárnap reggel hagyta el a michigani Portage-ben található üzemet - írja a Fox News.

Az első adag oltóanyag vasárnap reggel hagyta le a michigani üzemet Forrás: AFP/2020 Pool/Pool

A vakcinát szakaszosan szállítják ki: hétfőn 145 helyszínre, kedden további 425 helyszínre, szerdán pedig 66 helyszínre érkezik meg az oltóanyag.

Elsőként oltják be az egészségügyi dolgozókat

Az amerikai kormány százmillió adag Pfizer/BioNTech-vakcinát rendelt, ami

50 millió ember számára elegendő mennyiség.

Az első mintegy 2,9 millió dózissal főleg egészségügyi dolgozókat és idősotthonok lakóit fogják beoltani.

Az amerikai Pfizer és a német BioNtech november 18-án azt közölte, hogy vakcinája hatékonysága 95 százalékos, az oltóanyaguk alkalmazása elsőként az Egyesült Királyságban kapott hatósági jóváhagyást. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) szakértői bizottsága csütörtökön adott ki ajánlást az oltóanyag engedélyeztetésére vonatkozóan.

Az FDA kedden már biztonságosnak és hatékonynak minősítette az oltóanyagot. Szerdán az amerikai egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy a Pfizer/BioNTech-vakcinát már a jövő hét elejétől alkalmaznák a kórházakban és az idősotthonokban.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint az Egyesült Államokban 16 058 853 fertőzött volt eddig a napig, 297 801-en haltak meg, és 6 246 605-en gyógyultak meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről