A hazai és a külföldi vakcina is hozzáférhető lesz az oroszok számára

oroszország, vakcina, oltóanyag
Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által közreadott képen az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 elleni oltóanyag, a Gam-Covid-Vak előállításán dolgoznak az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet moszkvai laboratóriumában 2020. augusztus 6-án.
Vágólapra másolva!
Az oroszok hazai és külföldi Covid-19 elleni vakcinával is beolttathatják majd magukat - jelentette ki Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter szerdán az NTV televíziónak.
Vágólapra másolva!

- nyilatkozott a tárcavezető. Manturov fontosnak nevezete ugyanakkor, hogy az orosz vakcina versenyképes legyen, és közölte:

27 ország jelentette be igényét arra, hogy kipróbálhassa a kereskedelmi megrendelést megelőzően.

Az orosz ipari és kereskedelmi miniszter közölte, hogy több helyre kétezer dózisig terjedő mennyiségben már szállítottak belőle.

Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által közreadott képen az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 elleni oltóanyag, a Gam-Covid-Vak előállításán dolgoznak az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet moszkvai laboratóriumában 2020. augusztus 6-án Forrás: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)/-

Gyenyisz Manturov szerint

Oroszországban az év végéig havi másfél millió adagra tervezik felfuttatni a termelést, amit a későbbiekben tovább bővíthetnek.

A Szputnyik V oltóanyagot a Binnopharm, a Generium és az R-Pharm gyógyszergyár állítja majd elő.

Az első orosz vakcina klinikai tesztelésének harmadik, egyben utolsó szakasza hivatalosan szombaton kezdődik meg,

de szerdai jelentések szerint Vlagyimir Zsirinovszkij, a jobboldali politikát követő Oroszország Liberális Demokrata Pártja nevű parlamenti párt vezetője önkéntesi minőségben már beoltatta magát.

Látogatók a Not Forever. 1968-1985 című kiállítás sajtónapján az újranyitott moszkvai Állami Tretyjakov Képtárban 2020. július 6-án. A tárlat július 7. és október 11. között tekinthető meg Forrás: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Oroszországban az igazolt Covid-19-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 4952-vel 1 005 000-re emelkedett a szerdán közölt hivatalos adatok szerint.

A napi növekmény immár 18. napja nem haladja meg az ötezer főt, de nem is süllyed jelentősen ezen szint alá. A terjedés üteme 0,5 százalékos, az új esetek 24,2 százaléka tünetmentes.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzések számát tekintve az Egyesült Államok (6 075 650), Brazília (3 950 931) és India (3 769 523) után.
Az aktív esetek száma 627-tel 166 417-re csökkent. A halálozások száma 115-tel 17 414-re, a felépüléseké pedig 5464-gyel 821 169-re emelkedett.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 37,1 millió, az elmúlt nap folyamán pedig mintegy 275 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el.

Koronavírus-fertőzés gyanújával mintegy 210 700 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.
A The Moscow Times hírportál szerint Lengyelország és Görögország kedden a két hét múlva meghozandó újabb döntésig megszűntette az orosz állampolgárok beutazására vonatkozó tilalmat. Az utóbbi oroszágba azonban hetente csak ötszázan utazhatnak be Oroszországból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről