A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Agyonlőtte szomszédja kutyáját egy arkansasi nyugdíjas, mert nem tudott tőle aludni

flóbert pisztoly, illusztráció
Vágólapra másolva!
A 66 éves Mark Mittermeier szeretett volna reggelente sokáig aludni, de a szomszéd kutyája az állandó ugatásával mindig megzavarta a pihenését, ezért a férfi úgy döntött, megöli az állatot. Most több ezer dollárt kell fizetnie a kutya gazdájának, ráadásul napokra háziőrizetbe kerül, és a fegyverviseléstől is eltiltották.
Vágólapra másolva!

Régóta húzódott már a szomszédok civakodása az arkansasi Bella Vista településen az állandó kutyaugatás miatt. A nyugdíjas Mark Mittermeier nem viselte jól, hogy szomszédja kutyája minden reggel felébreszti őt, ezért lelőtte. A szomszéd család persze feljelentést tett a rendőrségen 2019 augusztusában, de

a nyugdíjas férfi azzal védekezett, hogy ő a hátsókertben használta a puskáját, és egy eltévedt golyó találta el a kutyát.

Még azt is felajánlotta, hogy kifizeti az állatorvosi számlákat.

A rendőrök később kiderítették, hogy a férfi dühében lőtte agyon a kutyát. Összesen 19 telefonos panaszt találtak a nyilvántartásukban, amely a szomszéd kutyájával kapcsolatban érkezett, ezek közül 18 a nyugdíjastól.

Miután házkutatási parancsot szereztek Mark Mittermeier otthonába, megtalálták a puskát és a lőszereket is. 2019 novemberében ezért letartóztatták, most pedig a Benton megyei börtönben ötnapos elzárásra ítélték.

Mittermeiernek 1622 dollár kártérítést kell fizetnie a szomszédai felé, pszichológiai vizsgálatra kell mennie,

és egy évre eltiltották a szomszédaival való kapcsolatfelvételt. Ugyancsak egy évre eltiltották a fegyvertartástól is.

Az ügyész azt mondta, a kutya napokig szenvedett, mielőtt elpusztult volna - írja a Metro.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!