Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Újabb brüsszeli kudarc: a Pfizer értesítette az összes uniós országot, hogy egy hónapig kevesebb oltóanyagot tud küldeni, módosítani kell a magyar oltási tervet is

Vágólapra másolva!
A Pfizer az Európai Unió mind a 27 tagállamát arról tájékoztatta, hogy a következő hetekben akár ötven százalékkal is kevesebb oltóanyagot tudnak küldeni. Mint ismert: Brüsszel hónapokat késve kötött szerződést a koronavírus elleni oltóanyagról a Pfizerrel, ráadásul - ezek szerint - a kontingenst bármikor módosítani tudja a gyógyszergyártó cég. Pontosabban, csökkenteni. Emiatt a magyar oltási terven is változtatni kell.
Vágólapra másolva!

Az Origo információi szerint arról értesítik a magyar oltópontok vezetőit, hogy úgy tartalékolják az oltóanyagokat, hogy akik már megkapták az első oltást, biztosan hozzájussanak a másodikhoz is.

A brüsszeli késlekedés miatt Magyarország változatlanul tárgyal a kínai és orosz vakcináról. Angela Merkel két napja jelentette be, hogy Németország is az orosz oltóanyaghoz próbál hozzájutni.

Brüsszel egyelőre semmilyen elfogadható magyarázatot nem adott arra, hogy a késve megkötött szerződés után hogy kerülhet az Európai Unió 27 tagállama olyan helyzetbe, hogy a kevés oltóanyagot is tovább csökkentheti a Pfizer.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről