A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Gázkazán okozhatta a négy halálos áldozatot követelő madridi robbanást

Madrid, 2021. január 20. Füst száll fel egy utcában, miután egy robbanás következtében összedőlt egy épület Madrid belvárosában 2020. január 20-án. A helyi sajtó szerint többen megsérültek. A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy a rendőrség megkezdte a környék evakuálását, a többi között egy idősek otthonából menekítették ki az embereket. MTI/AP/Europa Press
Vágólapra másolva!
Ahogy arról tegnap az Origo is beszámolt, hatalmas robbanás rázta meg szerdán Madrid belvárosát, a madridi érsekség tulajdonában lévő egyik hétemeletes épület felső három emelete semmisült meg. A robbanás után az embereket evakuálták a környékről. A robbanás előtt erős gázszagot lehetett érezni. Legalább négyen meghaltak, köztük az a villanyszerelő, akit azért hívtak ki, hogy ellenőrizze a gázkazánokat.
Vágólapra másolva!

Egy nős, négygyerekes villanyszerelő is meghalt a robbanásban, akit azért hívtak ki, hogy ellenőrizze a kazánokat az épületben. A szakembert az egyik pap hívta ki, aki észlelte a gázszagot. Érkezése után pár perccel történt a robbanás. Két másik ember mellett egy 36 éves pap is meghalt. Egy tanú beszámolója szerint olyan volt a robbanás, mintha földrengés lenne, de azt is hitte, hogy bomba robbant.

A halottak mellett tízen megsérültek. A jelenlegi információk alapján egy gázkazán robbant fel - írja az El País.

Füst száll fel az utcában a robbanás helyszínén Forrás: MTI/AP/Europa Press/-

Egy 26 éves férfit súlyos sérülésekkel vittek kórházba, egy 53 évest kisebb fejsérüléssel. Egy harmadik férfi szárkapocscsonttörést szenvedett. Két rendőr is kórházba került, sérülésük nem súlyos.

A robbanás után a felszálló füstöt kilométerekről is lehetett látni.

- mondta egy járókelő.

Az érintett épület mellett van egy iskola is, ahova 200 gyerek jár. Szerencsére nem sérültek meg, mert bár éppen szerdán tértek vissza az épületbe, nem az iskola udvarán voltak a robbanás idején.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!