A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

A németek többsége szerint Brüsszel rosszul teljesít a járvány elleni védekezésben

VON DER LEYEN, Ursula; MICHEL, Charles
Brüsszel, 2020. december 30. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (b2) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (j2) aláírja az Egyesült Királyság és az EU közötti, Brexit utáni kereskedelmi kapcsolatokról szóló megállapodást Brüsszelben 2020. december 30-án. MTI/EPA/Reuters/Johanna Geron
Vágólapra másolva!
A németek többsége szerint a brüsszeli vezetésű Európai Unió rosszul teljesít az új típusú koronavírus-járvány elleni védekezésben - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.
Vágólapra másolva!

A ZDF országos köztelevízió Politbarometer nevű kutatássorozatának új mérése szerint

a német lakosság 57 százaléka elégedetlen Brüsszel járványügyi tevékenységével.

Az EU vezetői, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Forrás: MTI/EPA/Reuters/Johanna Geron

Az adatok párthovatartozás szerinti bontása alapján a szövetségi parlament (Bundestag) összes pártjának bázisában többségi vélemény, hogy az EU nem végzi jól a munkáját.

A német szövetségi kormány és a járványos betegségekkel szembeni védekezés ügyében illetékes tartományi kormányok teljesítményének megítélése viszont enyhén pozitív,

a lakosság 52 százaléka elégedett a berlini és a tartományi döntéshozók erőfeszítéseivel.

A legnagyobb arányban a legnagyobb kormányzó erő, a jobbközép CDU/CSU pártszövetség szavazói helyeslik az eddigi intézkedéseket, körükben 66 százalékos a járványügyi védekezés támogatottsága. A legnagyobb arányban kritikus csoportot a CDU/CSU-tól jobbra álló ellenzéki AfD szavazói alkotják, körükben 85 százalékos a járvány kezelésének elutasítottsága.

Az adatok azt is jelzik, hogy

a lakosság többsége változást akar, 56 százalék úgy véli, hogy megérett az idő a korlátozások lazítására.

Ez a nézet - 82 százalékos aránnyal - leginkább az AfD-szavazókra jellemző, de a kormánypártok, a CDU/CSU és a szociáldemokraták (SPD) bázisában is többségben vannak, akik a december közepén elrendelt országos zárlat enyhítését sürgetik.

Ugyanakkor abban az esetben, ha ismét meredeken felfelé indulna a napi új fertőződések száma, csupán 21 százalék tartaná helyesnek a korlátozások lazítását - mutatta ki a választókorú népességre reprezentatív felmérés, amelyben 1202 embertől vettek fel adatokat február 23-tól 25-ig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!