A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Futópad ölt meg egy gyereket az Egyesült Államokban

Peloton futópad
LAS VEGAS, NV - JANUARY 11: Maggie Lu uses a Peloton Tread treadmill during CES 2018 at the Las Vegas Convention Center on January 11, 2018 in Las Vegas, Nevada. The USD 3,995 workout machine is expected to be available later this year and features a 32-inch touch screen that connects users to instructors giving live or on-demand fitness classes. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 12 and features about 3,900 exhibitors showing off their latest products and services to more than 170,000 attendees. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy futópad ölt meg egy gyereket az Egyesült Államokban, ezért a gyártó figyelmeztetést adott ki a szülőknek. Ugyanez a cég tavaly 27 ezer szobabiciklit hívott vissza minőségi problémák miatt.
Vágólapra másolva!

Figyelmeztetést adott ki a szülőknek egy amerikai sporteszközgyártó, hogy tartsák távol a gyerekeket a cég által gyártott futópadtól, amely egy gyerek halálát okozta - írja a BBC.

A Peloton vezetője, John Foley a konkrét esetet nem részletezte, annyit írt, hogy csupán tucatnyi esetről tudnak, amely során gyerekek sérültek meg a futópad miatt.

Figyelmeztetést adott ki a Peloton Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Ethan Miller

A cikkben emlékeztetnek, hogy

februárban egy hároméves gyerek szerzett fejsérüléseket, miután beszorult a cég egyik futópadja alá.

A cégvezető most azt javasolta a szülőknek, hogy tartsák távol a gyerekeiket az eszköztől, és edzés előtt győződjenek meg róla, hogy szabadon hagyták a futópad körüli területet.

A cikk szerint az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálja az esetet.

A Peloton cég futópadokat és szobabicikliket gyárt, amik online képesek kapcsolódni egy-egy virtuális edzéshez. A termékeik iránti kereslet a járvány alatt jelentősen megnőtt. Tavaly a cég 27 ezer szobabiciklit hívott vissza, mert kiderült, hogy használat közben eltörik a pedál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!