Allergiás roham miatt kap 29,5 millió dolláros kártérítést egy modell és annak családja

Vágólapra másolva!
Gigászi összeget ítélt meg az esküdtszék Chantel Giacalonénak, mert extrém allergiás reakciót kapott egy mogyoróvajas perectől Las Vegasban, majd a segítségére siető mentősöktől nem kapott szakszerű ellátást. Az eset 2013-ban történt.
Vágólapra másolva!

Az allergiás reakció következtében agykárosodás lépett fel, a nő azóta sem tud beszélni, sem járni. Az esküdtszék azt állapította meg, hogy a nő segítségére siető MedicWest Ambulance munkatársainál nem volt az ilyen allergiás esetek kezeléséhez szükséges adrenalin - írja a Knewz.

- mondta a nő édesapja.

Chantel Giacalone 27 éves modell és feltörekvő színésznő volt, amikor beleharapott a perecbe, miközben részt vett egy Las Vegas-i kongresszuson.

- mondta Christian Morris, a modell családját képviselő ügyvéd csütörtöki záróbeszédén.

A nő egy 2013-as képen:

A mentősök mulasztása azért volt súlyos, mivel a dél-nevadai egészségügyi körzet törvénye előírja, hogy a mentőszolgálatoknak kéznél kell legyen adrenalin.

Emiatt a felelőtlenség miatt a 35 éves nőt csöveken keresztül kell etetni, és folyamatos, éjjel-nappali ellátást igényel.

Az agykárosodás miatt egyedül a szemével tud kommunikálni. Az adrenalin - jegyezte meg a lány védője a vizsgálat során - csak 2,42 dollárba kerül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!