A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Petry Zsolt kirúgása miatt a külügyminisztérium bekérette a német ügyvivőt

Hertha Petry Zsolt Photocall Hertha BSC Berlin LOGO Bundesliga Fußball Hertha BSC Berlin 2015/16 2015-2016 Männer Saison 2015-15 Fototermin Männer_Herren Herren_Männer Fußball_1._Bundesliga_Erste_Bundesliga 2015/2016 SPORT Personen Deutsch
German Soccer Bundesliga 2015/16 - Photocall of Hertha BSC Berlin on 10 July 2015 in Berlin, Germany: goalkeeping-coach Zsolt Petry
Vágólapra másolva!
Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára - közölte a tárca az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A megbeszélés témája Petry Zsolt "magyar állampolgár" németországi munkaadója általi elbocsátásának a napokban széles nyilvánosságot kapott esete volt - írták. A közlemény szerint az államtitkár kifejezte a kormány megütközését afelett,

hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

Petry Zsolt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Soeren Stache

"Németországnak, ahogyan Magyarországnak, közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, amely elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket" - olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy Magyarország számára Németország kiemelt fontosságú partner marad, amellyel az "őszinteség szellemében vitatjuk meg közös jövőnk fontos kérdéseit".

Azonnali hatállyal megvált Petry Zsolt kapusedzőtől a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapata az 54 éves szakembernek a Magyar Nemzetnek adott interjúban bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett kijelentései miatt.

A Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy a klub vezetése nem tudott az interjúról, de a lap hétfői számában megjelent beszélgetés tartalmának megismerése után a kapusedző menesztése mellett döntött. Hozzátették, elégedettek a kapusedző munkájával, nyilatkozata azonban nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel kapcsolatos szellemiségéhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!