A brit Cameron Wahid családjával Olaszországban nyaralt, amikor a tragédia megtörtént. A család egy étteremben ebédelt, az akkor 7 éves kisfiú pedig a kedvencét, spagettit rendelt.
Csakhogy az étel elfogyasztása után rosszul lett, összeesett és azonnal eszméletét vesztette.
Édesanyja még beadott neki egy epinefrint, de az életét már nem lehetett megmenteni. Mint kiderült, a tésztát tejjel készítették, emiatt pedig anafilaxiás sokkot kapott a gyerek.
Cameron allergiája mindig is súlyos volt, de mi nagyon óvatosak voltunk vele, és lelkiismeretesen ügyeltünk arra, hogy mit eszik. Az allergiás reakcióját megelőzően a pincér biztosított minket arról, hogy az ételek biztonságosak a számára. Mégis anafilaxiás sokk lett a vége, életünk legborzalmasabb élménye volt
- nyilatkozta a gyászoló édesapa a DAILY STAR brit lapnak.
Úgy érezzük, hogy a fiam halála elkerülhető lett volna. Még mindig küzdünk, hogy elfogadjuk, nincs többé. Tudjuk, hogy semmi sem hozhatja őt vissza, de szeretnénk segíteni, hogy mások ne szenvedjék el ugyanazt a fájdalmat, amit mi még mindig érzünk
- tette hozzá Rizwan Wahid, a hat éve meghalt kisfiú apja.
A fiú tragikus halála után a család hosszas jogi csatát vívott az Amalfi-parti Ravellóban található La Margherita Villa Giuseppina étteremmel szemben.
A bíróság végül bűnösnek találta az étterem pincérnőjét, akit most két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.