LMBTQ-történeti múzeum nyílik New Yorkban, kisgyerekeknek tartanak majd oktatást

Thousands Flock To Annual Pride March In New York City New York Pride Parade Gay pride Parade LGBT LGBTQIA LGBTQ transgender trans non bibary gender fluid New York City empire state building USA America RAINBOW RAINBOW FLAG
A parade goer wears rainbow butterfly wings and shorts at the annual Pride Parade on Sunday, June 29, 2019 in New York, NY. This years annual Pride Parade celebrates the 50th Anniversary of the Stonewall Uprising and a half-century of LGBTQ+ liberation. (Photo by Erin Lefevre/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A New-York Historical Society, azaz az amerikai metropolis legrégebbi és emblematikus történeti múzeuma hamarosan új épületszárnnyal gazdagodik: egy 6500 négyzetméteres telken elterülő ötemeletes új bővítménnyel, amely az amerikai LMBTQ-történelem sorsfordító állomásait és kultúrájának kialakulását idézi majd fel az eddig összegyűjtött írott források kiállításával. Az USA-ban ez lesz az első múzeum, amely az LMBTQ-mozgalom történelmét foglalja majd össze, a Sohóban található Leslie-Lohman Művészeti Múzeum az LMBTQ-művészek alkotásainak kiállításával foglalkozik csak.
Vágólapra másolva!

A New-York Historical Society múzeum vezetőségében helyet foglaló Richard Burns elmondta: "Hirtelen elértünk arra a pontra, amikor már egyre több ember követeli, hogy az LMBTQ-közösségek történelme is hivatalos elismerést és kiállítási felületet kapjon, mielőtt az erre vonatkozó adatok és dokumentumok eltűnnének."

Az új épületszárny és múzeum igazgatósága kizárólag az LMBTQ-közösségek tagjaiból kerül majd ki, akik megszervezték a projekt finanszírozását, és felméréseket végeztek az USA 40 ezer angol és spanyol ajkú LMBTQ-lakosa körében.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Erin Lefevre/NurPhoto/Erin Lefevre

Az új LMBTQ-múzeum az alapítók és a vezetőség tervei szerint külső tanórák helyszínéül is szolgál majd az Amerikai Demokrácia Akadémiája nevű program keretében. Az oktatóprogramban 30 ezer hatodikos amerikai kisiskolás vehet majd részt az új LMBTQ-múzeum előadói által is tartott történelmi előadásokon.

– hangsúlyozta a jelenléti képzés fontosságát a jövendő LMBTQ-múzeumnak helyszínt biztosító Historical Society elnök-vezérigazgatója, Louise Mirrer. Az új LMBTQ-történeti múzeum várhatóan 2024-ben nyitja meg kapuit a látogatók és a diákok előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről