Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Elektromos gitárral verte félholtra nagyanyját

A világ legdrágább gitárjai
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Elektromos gitárral akarta agyonverni a nagyanyját egy mentális zavarokban szenvedő, shanklini lány februárban, aki a bíróságon mindent bevallott, sőt azt is elmondta, miért késztette őt a brutális bűncselekményre. Mint kiderült, már régóta tervezte a merényletet nagyanyja ellen, amelynek minden lépését megosztotta négy barátjával az interneten keresztül, ők azonban nem hittek neki. A kamaszt büntetésképpen két év javítóintézeti nevelésre ítélték.
Vágólapra másolva!

A most 14 éves lány február 19-én esett neki a nagyanyjának.

Már régóta fontolgatta magában a gyilkosságot, amikor pedig a nagyanyja lekapcsolta nála az internetet és elkobozta a telefonját, a lány úgy érezte, betelt nála a pohár. Amikor az asszony a konyhában a vacsorát főzte, a lány hátulról többször is fejbe verte egy elekromos gitárral.

A lányt összezavarta, hogy a karantén alatt teljesen elszigetelődött, és virtuális világban élt, barátok, és kapcsolatok nélkül, még a tanítás is online folyt, az egyetlen társaságát a nagyanyja jelentette, aki korlátozni próbálta, ezért állandóak voltak köztük a viták.

A lányt pszichológiai vizsgálatnak vetették alá, amely igazolta, hogy

autizmusban szenved, ráadásul, mint minden kamasz, mindennél jobban vágyott a szabadságra, és úgy érezte, nagyanyja akadályozza ebben. Ráadásul még a megszokottnál is naivabb volt: kitalálta, hogy miután meggyilkolta nagyanyját, beül a nagyapja autójába, és Skóciáig utazik, hogy ott találkozzon a szintén 13 éves szerelmével, akivel közösen forradalmat robbantanak ki Európában.

A lány pár héttel a gyilkossági kísérlet előtt a részletes tervet

négy online-barátjával is megosztotta egy internetes oldalon, majd ötleteket kért tőlük a merénylethez, és közölte velük, hogy bérgyilkost akar felbérelni. A barátai nem vették komolyan,

azt gondolták, valami durva tréfáról van szó.

A lány egyébként azért élt a nagyanyjával,mert apja elhagyta a családot, a pézügyi gondokkal küszködő anyja pedig nem tudta, és nem is igazán akarta ellátni a saját lányát. Mivel egész életében problémás gyerek volt, három iskolából is kirúgták, a koronavírus miatti rendeletek mellett emiatt is tanult otthonról.

A kép illusztráció Forrás: Pinterest

A tragédia estéjén ötször ütötte meg nagyanyját a gitárral tiszta erőből. Az 50-es éveiben járó asszony a bíróságon azt mondta, hogy

először azt hitte, a plafon szakadt le és az esett a fejére.

Mira a kamasz ráeszmélt, hogy valójában mire is készül, abbahagyta a bántalmazást és beszaladt a szobájába. A rendőröket a szomszédok értesítették, akik a hangos segélykiáltásokra figyeltek fel. Az asszony azt is elmondta a bíróságon, hogy unokája a támadáskor

teljesen higgadtnak tűnt, semmiféle érzelem nem volt az arcán.

Mint kiderült,

a nő évek óta próbált mentálhigiénés segítséget kérni a kamasz mellé, és szerinte a hatóságok hibája is, hogy a dolog így elfajult:

– mondta az asszony a bíróságon.

A történtek után a lány 2 évre javítóintézetbe került - írja a Bors a DailyMail cikkére hivatkozva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről