A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Halálos áldozatot követelt a heves esőzés Spanyolországban

spanyolország áradás
Pamplona, 2021. december 10. Az Arga folyó megáradt vize az észak-spanyolországi Pamplonában 2021. december 10-én. MTI/EPA/EFE/Villar López
Vágólapra másolva!
Halálos áldozatot követelt az esős idő Spanyolország északi részén, Navarra tartományban pénteken.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint Sumbilla településen egy 49 éves nő vesztette életét, amikor földcsuszamlás miatt autójára ráomlott saját házának egyik melléképülete.

A napok óta tartó heves esőzések miatt évtizedek óta nem látott áradások pusztítanak, az Agra, az Ega, a Larraun, az Ezkurra, az Urederra és a Baztán folyók is kiléptek medrükből, elárasztva utcákat, házakat, pincéket.

A hatóságokat több településen, köztük a tartomány fővárosában, Pamplonában is riasztották, hogy kimentsék a vízzel körülzárt épületekben, autókban rekedt embereket.

Az Arga folyó megáradt vize az észak-spanyolországi Pamplonában 2021. december 10-én. MTI/EPA/EFE/Villar López Forrás: MTI/EPA/EFE/Villar López

Az esős időjárás hasonló problémákat okoz a szomszédos Baszkföldön is, ahol Mendaro település kórháza vált megközelíthetetlenné.

Kasztília-León északkeleti részén pedig mintegy 1500 diáknak szünetel a tanítás, mert az áradások miatt lehetetlen a közlekedés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!