Folytatódik a kiutasítási botrány: Oroszország kiutasította az észt nagykövetség egyik alkalmazottját

Margus Laidre, nagykövet, Oroszország, kiutasítás
6519107 16.04.2021 Estonian Ambassador to Russia Margus Laidre is seen outside the Russian Foreign Ministry in Moscow, Russia. Vladimir Pesnya / Sputnik (Photo by Vladimir Pesnya / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Kiutasította Ororszország Margus Laidre észt nagykövetet, miután előzőleg Észtországból elküldték a talinni orosz nagykövetség egyik munkatársát. A moszkvai diplomáciai tárca már jelezte Észtországnak, hogy határozott válaszlépésekre készül.
Vágólapra másolva!

A moszkvai diplomáciai tárca határozott tiltakozását fejezte ki a misszióvezetőnek amiatt, hogy Észtország július 15-én kiutasította az ottani orosz nagykövetség egyik munkatársát, válaszul arra, hogy

korábban kémkedés címén nemkívánatos személynek nyilvánították Mart Latte szentpétervári észt konzult.

Margus Laidre észt nagykövet Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Pesnya

Oroszország kedden arra hívta fel Észtország figyelmét, hogy ne súlyosbítsa tovább a kiutasítások nyomán kialakult helyzetet, mert ellenkező esetben határozott válaszlépést fog tenni. Az orosz fél szerint ezért Észtországot terheli majd a felelősség.

Az érintett észt diplomáciai alkalmazottnak

egy héten belül kell elhagynia Oroszországot.

Lattét július 6-án őrizetbe vette az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azzal a váddal, hogy tetten érték, miközben titkosított iratokat vett át egy orosz állampolgártól. A történteket Tallinn provokációnak minősítette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!