Vágólapra másolva!
Max Verstappen bízik abban, hogy Monza volt a mélypontja a Red Bull idei Forma-1-es szezonjának. A vb-címvédő holland többek között beszélt a csapat nehézségeiről és a jobb formába való visszatérés útjának megtalálásáról is.

A Red Bull Racing a kezdeti jó szereplés után rossz irányba indult el az RB20 fejlesztésével, a McLaren által vezetett konkurencia pedig hatalmasat lépett előre.

Max Verstappen, Red Bull
Max Verstappen nincs könnyű helyzetben 
Fotó: MOHD RASFAN / AFP

Max Verstappen bízik a jobb folytatásban 

A Red Bull sokkal korábban került hátrányba, mint azt az F1-es paddockban bárki lehetségesnek tartotta volna Bahreinben - írja a Motorsport.

„Az elején én is meglepődtem, de ha megnézzük, mik voltak a problémáink, akkor teljesen megértem. 

Egy bizonyos ponton rossz irányba mentünk. A többi csapat vagy még nem szembesült azzal a bizonyos ponttal, vagy egy kicsit máshogy fejlesztették az autót. Ezt mindig nehéz megítélni” 

- árulta el Verstappen a Motorsport.com holland kiadásának adott exkluzív interjúban azzal kapcsolatban, hogy milyen kihívásokkal kellett szembenéznie a Red Bullnak a kezdeti sikerek után idén.

„Már korán rájöttem, hogy az érzés nagyon más, mint a tavalyi autóval, ami az egyensúlyt illeti. Akkoriban az autónk még mindig sokkal gyorsabb volt a többiekénél, vagy talán azt kellene mondanom, hogy a többiek akkoriban nem voltak olyan jók, szóval akkor még tudtuk kompenzálni a nehézségeinket. Az ezt követő versenyeken egyre rosszabb lett a helyzet. Egy ponton egyszerűen nagyon nehéz volt vezetni az autónkat, ugyanakkor a többiek igazi előrelépést tettek" - tette hozzá.

Az év elején, az autó Milton Keynes-i bemutatóján Verstappen elárulta, hogy az első reakciója az volt, amikor meglátta az RB20 vázlatait: „hű, ez egészen más”. Ez felveti a kérdést, hogy utólag nézve hiba volt-e a koncepcióváltás: „Nos, nem hiszem, hogy kívülről meg lehet mondani, mi ment félre. Szóval nem ez a lényeg. Nem az a lényeg, hogy kívülről hogy néz ki az autó”.

A Red Bull számára a fő feladat az, hogy megtörje a rossz formáját, és lépésről lépésre haladjon előre. Verstappen szerint a felfelé ívelő pálya már a bakui padlólemez-fejlesztéssel megkezdődött.

„Igen, jobban éreztem magam. Ez már egy jó lépés volt számunkra. Úgy gondolom, hogy most már jó irányba haladunk, csak időbe telik. Nem lehet egy-két hét alatt megfordítani egy ilyen dolgot. De úgy gondolom, hogy a csapat is elégedett volt azzal, amit Bakuban látott.”

Ez még nem elég ahhoz, hogy a McLarennel és Lando Norrisszal versenyezzenek a futamgyőzelmekért, bár a Red Bull egy újabb fejlesztési csomaggal érkezik az Austinban megrendezésre kerülő Amerikai Nagydíjra. Hogy ez milyen mértékű és hatású lesz, még nem tudni, de Verstappen bízik benne, hogy az idei F1-es szezon legrosszabbja már a háta mögött van.

A holland úgy véli, hogy Monza - ahol Verstappen és Perez a hatodik és a nyolcadik helyen végzett - volt az idei év abszolút mélypontja. „Igen, őszintén szólva én is így gondolom. Remélhetőleg innentől kezdve jó lépéseket tudunk tenni.”

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!