Miért olyan népszerű a Twister társasjáték?

Vágólapra másolva!
A Twister társasjáték évtizedek óta létezik. Ez egy nagyon népszerű játék, amely a társasági összejövetelek és bulik nélkülözhetetlen kelléke. Sokan kíváncsiak a következőkre: hogyan készült, milyen híres emberek játszották, milyen rekordokat döntöttek benne, hogyan fogadta a közönség, és hogyan kapcsolódik más népszerű kikapcsolódási játékokhoz. Bejegyzésünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, hogy mindenki a maga számára megfelelő terméket tudja megvásárolni, hiszen a klasszikus mellett már kapható bekötött szemmel játszható és magyar nyelvű változat is.
Vágólapra másolva!
Forrás: pixabay


Egy mozgásközpontú társasjáték

A földön játszható, hajlékonyságot próbára tevő társasjátéknál az úgynevezett pörgetés a lényeges mozzanat. A hagyományos Twisterből ismert korongok, illetve a nevetés közben elhangzott utasítások hatására a résztvevők villámgyorsan összetekerednek. A klasszikus instrukciók mellett a nem mindennapi szórakozás két új elemmel egészült ki, a „levegővel” és a „választással”, ami még nagyobb összegabalyodáshoz vezethet, új élményt adva az egész család számára! Érdekesség, hogy maga a játékidő csak 10 perc, viszont a résztvevők ezt sokkal többnek érzékelhetik. Ami még jó, hogy a szett 1 db játékszőnyegből, pörgető táblából és a játékszabályból áll, így szinte mindenhol kényelmesen használható.

A hazai online boltokban 8-9000 forintos áron tudunk vásárolni a társasjáték különböző változataiból.

A Twister társasjáték rövid története

A Twister játék megalkotója, Ron Guyer, apja reklámtervező-irodájában dolgozott (a cipőkrém népszerűsítésének ötletével próbált előállni), amikor hirtelen támadt egy ötlete: „mi lenne, ha létezne egy társasjáték, amelyben a játékosok a saját testüket használnák?” Ez a „wow” pillanat indította el az egészet! Guyer talált egy nagydarab, négyzet alakú fát, amelyet deszkának használt, és rávette az iroda többi alkalmazottját, hogy játsszanak a lábukkal! Később két jól ismert játékgyártó, Neil Rabens és Charles Foley segítségét kérte az ötlet továbbgondolásához, és így megszületett a „Twister” társasjáték koncepciója. Miután Rabenst és Foleyt bevonták, a Twister gyorsan az 1960-as évek egyik legnépszerűbb társasjátéka lett, és a mai napig világszerte értékesítik továbbra is online és a játékboltokban. 1966. május 6-án érte el népszerűsége csúcsát, amikor Johnny Carson mutatta be a The Tonight Show-ban.

Sok kiskereskedő túl szexinek és ízléstelennek tartotta azt az ötletet, hogy testrészeket eszközként alkalmazzanak, és hogy más játékosokkal fizikailag érintkezzenek. Fenntartásai ellenére Mel Taft (a Milton Bradley Company fejlesztési vezetője) mégis úgy döntött, hogy elindítja a terméket, látva benne a hatalmas profitot. Bradley úgy döntött, hogy rajzfilmfigurákat (és nem valódi embereket) tesz a doboz borítójára. Népszerűségének csúcspontján más cégek szintén igyekeztek kamatoztatni a Twister sikerét. 1968-ban a Parker Brothers elindította a „Funny Bones” nevű játékot, amely kártyapaklit használt a játékosok helyett.

Népszerűsége csúcsán a Milton Bradley, Németország kivételével a világ számos országában értékesítette sikeresen a játékot. Németország nem díjazta azt az ötletet, hogy a nők nyilvános helyen levegyék a cipőjüket, és így országosan kerülték a játékot. Ugyanakkor a későbbiekben arról szóltak a hírek, hogy sokan ennek a szórakozási formának a hatására szerettek egymásba.

Világrekord 2015-ben

2015-ben Thomas Rhett countryénekes új Twister-világrekordot állított fel azzal, hogy egyik texasi koncertjén létrehozta a valaha volt legnagyobb táblát. Az AT&T Stadionban helyezték el, és 1200 szabványos méretű szőnyegből állt, amelyek egy masszív, közel 27 159 négyzetméteres játékfelületet alkottak.

Végszó

A Twister története tehát különleges, és jelenleg is egy izgalmas és szórakoztató játék. Hívjuk össze a barátokat és a rokonokat egy kihívásokkal teli, mégis mulatságos Twister társasjátékra, hogy mind a szórakozásban, mind a vicces helyzetekben garantáltan részünk legyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!