Az EU lezárja a légterét az orosz gépek előtt

Ukrán válság, 2022. Ukrajna  VON DER LEYEN, Ursula; PUTYIN, Vlagyimir Brüsszel, 2022. február 24.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart Brüsszelben 2022. február 24-én.
Brüsszel, 2022. február 24. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart Brüsszelben 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen. MTI/AP/Pool AFP/Kenzo Tribouillard
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió, válaszul Ukrajna orosz megtámadására, lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt, és betiltja az Unió területén a Kreml propagandagépezetét, továbbá támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat - jelentette be Ursula Von der Leyen az Európai Bizottság elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Az Bizottság arra tesz javaslatot, hogy tiltsák ki az uniós légtérből az összes orosz tulajdonú, lajstromozású repülőgépet.

- mondta Von der Leyen.

Ursula von der Leyen Forrás: AFP/MTI/MTVA/Kenzo Tribouillard

Azt is mondta, hogy „az állami tulajdonban lévő Russia Today televíziócsatorna és a Szputnyik médiaszolgáltató, valamint leányvállalataik többé nem terjeszthetik hazugságaikat Putyin háborújának igazolására”. Valamint, hogy az EU megerősíti "a kollaboráns fehérorosz rezsim" elleni szankciókat is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!