Finnország és Svédország sem árul orosz alkoholt

Empty shelves and 'Kyiv Mules': US, Canada drop Russian vodka   Horizontal
Bottles of Russian vodka are seen at a Virginia Alcoholic Beverage Control Authority store in Arlington, Virginia, on February 28, 2022. - Russian vodka will no longer be sold at state controlled stores in Virginia following Russia’s invasion of Ukraine. Russian vodka may not dominate North American spirits markets, but for US and Canadian authorities and businesses, stripping Russian brands from shelves and menus was an important symbol of support for Ukraine and a small way to join the international shunning of Moscow over the invasion. (Photo by Stefani Reynolds / AFP)
Vágólapra másolva!
A svéd nemzeti alkoholmonopólium, a Systembolaget bejelentette, hogy haladéktalanul leállítja az orosz alkoholos italok árusítását az országban.
Vágólapra másolva!
Az állami cég sajtóközleményében azt írta, az orosz támadás sérti Ukrajna területi integritását és szenvedést okoz az ukrán népnek és egyértelműen megsérti a nemzetközi jogot, amit nagyon komolyan vesz a svéd forgalmazó.

A finn alkoholforgalmazó monopólium, az Alko is így döntött.

Orosz vodka - Illusztráció Forrás: AFP/Stefani Reynolds

A cég beszerzési vezetője azt mondta, a háború kitörése óta egyébként is csökkent az orosz italok iránti kereslet, de ebben az időszakban szeretnék megmutatni, komolyan veszik a helyzetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!