Az ukrán elnök betiltotta az ellenzéket

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Kijev, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Kijev, 2022. március 18. Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott és a Facebook közösségi oldalon megjelentetett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 18-én reggel. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke betiltott 11 politikai pártot Ukrajnában, köztük a legnagyobb ellenzéki pártot, az Ellenzéki Platform - Az életért - nevű baloldali szervezetet is. Az elnök szerint a betiltott pártok oroszbarátok.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij egy korábbi beszédében több nevet is felsorolt, köztük az Ellenzéki Platform – Az Életért nevét is. Ez a párt a második helyen végzett a 2019-es parlamenti voksoláson, 43 megszerzett mandátummal a legnagyobb ellenzéki párt voltak.

Zelenszkij 11 pártot, köztük a legnagyobb ellenzéki alakulatot is betiltotta Forrás: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal/-

A korlátozott pártok közé tartozik továbbá az Ellenzéki Blokk, a Saría Párt, a Miénk, a Baloldali Ellenzék, a Baloldali Erők Uniója, az Állam, az Ukrán Progresszív Szocialista Párt, az Ukrajna Szocialista Párt, a Szocialisták és a Vlagyimir Saldo Blokk.

Az ukrán igazságügyi minisztérium azonnal intézkedik a tilalom érvényre juttatása érdekében, amely Zelenszkij szerint mindaddig érvényben lesz, amíg hadiállapot van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!