Többeket őrizetbe vettek a csangsai házomlás miatt Kínában

CHINA-HUNAN-CHANGSHA-BUILDING COLLAPSE (CN) cn jt Horizontal
(220501) -- CHANGSHA, May 1, 2022 (Xinhua) -- Rescuers work at the collapse site of a self-constructed residential building in Changsha, central China's Hunan Province, May 1, 2022. Seven people have been rescued after the self-constructed residential building collapsed Friday in Hunan Province. The incident took place at 12:24 p.m. in Wangcheng District in Changsha. Further investigations are underway. (Xinhua/Shen Hong) (Photo by Shen Hong / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai rendőrség kilenc embert vett őrizetbe vasárnap a közép-kínai Hunan tartomány fővárosában, Csangsában két napja történt házomlás miatt - jelentették a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A Hszinhua állami hírügynökség szerint az épület tulajdonosa is az őrizetbe vettek között van, csakúgy mint a tervezésért és kivitelezésért felelős három építész és a Hunan Hsziangda építészeti vállalatnak az az öt alkalmazottja, aki hamis biztonsági tanúsítványt állított ki április közepén az épület számára.

Mentőegységek a helyszínen 2022. május 1-jén Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Shen Hong

Vasárnap, 50 órával a házomlást követően, újabb túlélőt emeltek ki a romok közül, amelyek alatt még tucatnyian lehetnek. A CCTV helyi hírtelevízió szerint a kimentett nőt stabil állapotban szállították kórházba.

Ezzel hatra nőtt a túlélők száma, nagyjából húszan lehetnek a törmelékek alatt.

További 39 személyt eltűntként tartanak nyilván. Halálos áldozatról egyelőre nem tudni.

Az eltérő beszámolók szerint hat-, vagy nyolcemeletes épület egészen a második szintig roskadt össze.
A kínai állami hírügynökség "saját építésűnek" nevezte az összedőlt házat, más források szerint a lakók szerkezeti átalakításokat hajtottak végre a helyiségeken.

Kínában gyakoriak a különböző, az épületbiztonsági előírások be nem tartásával összefüggő balesetek. Tavaly júliusban egy szálloda omlott össze a kelet-kínai Szucsouban. Abban a balesetben 17 ember halt meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről