Késelés Lengyelországban, egy üzem őrét szúrták meg

PKN Orlen Reduces Fuel Prices poland polish cracow krakow coronavirus corona covid-19 orlen station pkn gasoline retail mln PKN Orlen petrol station fuel prices largest fuel retailer additional PLN EUR Orlen’s factory disinfectant gel Beata Zawrzel NurPho
PKN Orlen petrol station in Krakow, Poland on 16th March, 2020. PKN Orlen, the largest fuel retailer in Poland, declared it will reduce fuel prices as much as possible due to the spread of coronavirus and will spend an additional PLN 6 mln (EUR 1.36 mln) to help deal with the pandemic. Moreover, Orlen’s factory started production of the disinfectant gel. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Késes támadás történt kedd hajnalban a PKN Orlen lengyel vállalat közép-lengyelországi Plockban működő olajfinomítójánál. A korábban pszichiátrián kezelt támadó azt állította, hogy tiltakozni akart a PKN Orlen és a Lotos állami olajvállalat tervezett fúziója ellen, amely országos politikai vita tárgya. Az ügyben Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes is megszólalt.
Vágólapra másolva!

A támadó - egy 41 éves plocki lakos - az üzem egyik biztonsági őrét támadta meg a bejáratnál, és súlyos sebesülést okozott neki.

Az őrt kórházba szállították, állapota stabil.

A többi biztonsági őr elfogta a támadót, és átadta a rendőrségnek. A helyszínen ügyészségi és rendőrségi vizsgálat folyik, de átkutatják az őrizetbe vett elkövető lakását is.

A plocki ügyészség szóvivője közölte, hogy a férfi a támadáskor titkosszolgálati tisztviselőnek mondta magát és azt állította, hogy szolgálati parancsot teljesít.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy az elkövető autójában játékfegyvert és hanggránátokat találtak.

A támadót korábban pszichiátrián kezelték.

Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes, kincstárügyi miniszter kedd délelőtt a kelet-lengyelországi Lublinban a Három Tenger Kezdeményezés Önkormányzatainak második kongresszusán a TVP Infónak azt mondta, hogy lehet a támadás motivációja az is, hogy az ellenzék folyamatos gyűlöletbeszédet folytat a kormány ellen.

- szólította fel Sasin az ellenzéki politikusokat.

Ezzel arra utalt, hogy több ellenzéki politikus gazdasági és energiabiztonsági érvekre is hivatkozva bírálja a PKN Orlen állami üzemanyag- és energiaszolgáltató nagyvállalat és a Lotos fúzióját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!