Egy 20 fős orvosi csapat 4 órán keresztül küzdött a volt japán miniszterelnök életéért

Vágólapra másolva!
Ahogy azt az Origo is megírta, egy kampányrendezvényen lelőtték a volt japán miniszterelnököt. Abe Sindzót a merénylet után kórházba szállították, ahol órákig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. Japánt és az egész világot megrázta a gyilkosság.
Vágólapra másolva!

A merénylet Nara városában történt, ahova a volt kormányfő azért utazott, hogy támogassa a Liberális Demokrata Párt jelöltjeit a hétvégi felsőházi választáson.

A beszéde megkezdése után nem sokkal két lövés dördült el, ezután Abe Sindzó összeesett.

A kép néhány másodperccel azelőtt készült, hogy Abe Sindzót egy merénylő lelőtte Nara városában, miközben beszédet mondott Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kazuhiko Hirano

A kórházba szállítás után egy több mint húszfős csapat négy órán keresztül küzdött Abe Sindzó életéért

- írja a NHK News.

- mondta Fukushima Hidetada, a Nara Orvostudományi Egyetem orvosa.

A merénylőt a helyszínen elfogták. A 41 éves helyi férfi a kihallgatásán azt mondta, hogy elégedetlen volt a miniszterelnökkel, ezért akarta megölni.

A 41 éves Yamagami Tetsuya azért lőtte le Japán korábbi miniszterelnökét, mert nem volt vele megelégedve Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kazuhiko Hirano

Yamagami Tetsuya korábban három évig szolgált a japán haditengerészetnél. Vélhetően egy házi készítésű fegyverrel gyilkolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!