Itt a legújabb őrült baloldali ötlet a spórolásra: zuhanyzás közben kell vizelni!

pucér férfi a fürdőszobában, zuhanyzás, zuhany, meztelen férfi
Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetekben mintha verseny indult volna annak kapcsán, hogy ki tud őrültebb ötlettel előrukkolni a spórolás terén - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Hozzáteszik, hogy a legújabb őrültséggel a német közmédiához tartozó Funk médiaszolgáltató rukkolt elő, amely a közösségi oldalán népszerűsíti a zuhanyzós vizelést. A Funk szerint rengeteg előnye van annak, ha valaki zuhanyzás közben végzi el a kisebb dolgát.
Vágólapra másolva!

Mindig feltűnő az az eufória, amellyel a politikusok és a média az eszement energiatakarékossági tippeket terjesztik - írja a V4NA. A legújabb őrültséggel a német közmédiához tartozó Funk médiaszolgáltató rukkolt elő, amely a közösségi oldalán népszerűsíti a zuhanyzós vizelést. A Funk szerint

Egy tudományos weboldalra hivatkozva azt állítja, hogy

ha valaki naponta egyszer zuhanyzás közben vizel, az évente akár kétezer liter vizet is megspórolhat.

Forrás: Instagram

A V4NA szerint nehéz lenne megmondani, hogy kinek az ötlete őrültebb. Robert Habeck korábban egy lapinterjúban beszélt arról, hogy az emberek követhetnék a példáját. A zöldpárti alkancellár – bevallása szerint – nem tölt el öt percnél többet a zuhany alatt, máskor pedig arról beszélt, hogy a melegvíz használatát is el lehetne hagyni a legtöbb esetben.

Winfried Kretschmann szintén zöldpárti baden-württembergi miniszterelnök még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, amikor azt mondta, hogy meglátása szerint

nincs feltétlenül szükség arra, hogy az emberek minden nap lezuhanyozzanak.

Meglátása szerint a tisztálkodáshoz elegendő néhány cseppnyi víz és egy mosogatórongy. Bevallása szerint egyébként otthon csak egy szobát fűtenek fel. Eamon Ryan ír környezetvédelmi miniszter szerint pedig akkor lehet a legjobban spórolni, ha mindenki kevesebb energiát használ a késő délutáni és kora esti időszakban – akkor, amikor az emberek otthon tartózkodnak a munkanapokon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről