Így gúnyolódik Putyin Brüsszelen

Russia Zakharova Briefing Horizontal
8221673 22.06.2022 In this handout photo released by the Russian Foreign Ministry, Russian Foreign Ministry’s spokeswoman Maria Zakharova attends her weekly briefing in Moscow, Russia. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Foreign Ministry (Photo by Russian Foreign Ministry / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zakharova szeptember 5-én megosztotta a hivatalos orosz álláspontot, amely szerint az Európai Unió minden problémájáért az oroszokat hibáztatja - írja az IZ.
Vágólapra másolva!

Zakharova szerint az uniós vezetők mindent az oroszokra kennek, hogy eltereljék a figyelmet a hibáikról. A szóvivő kiemelte, hogy amikor Finnország miniszterelnökét, Sanna Marin-t egy bulin való részvétel miatt drogtesztre kötelezték, akkor a finn közvélemény az orosz titkosszolgálatot sejtette a háttérben.

- tette hozzá Zakharova.

"Mi adtuk rá a fehér farmert, mi kényszerítettük térdre és hangosítottuk fel a zenét" - jegyezte meg viccesen.

Korábban, szeptember 5-én a média arról számolt be, hogy Borrell beszédében „fasiszta" államnak nevezte Oroszországot. Dmitrij Peszkov szerint az uniós külügyi vezető ezzel a kijelentésével kiírta magát a diplomáciából. A hír után Borell a rossz fordítást hibáztatta és félreértésnek titulálta az esetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!