Négy ember halt meg Indonéziában földcsuszamlások miatt - videó

Indonézia, áradás
This aerial photo taken on November 5, 2022 shows houses flooded due to torrential rains in Aceh Tamiang, Aceh province. (Photo by ZIKRI MAULANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Négy ember halt meg Indonézia két régiójában az áradások és földcsuszamlások miatt - írta a The Sun Daily.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, míg egy másik eltűnt, és attól tartanak, hogy eltemette egy földcsuszamlás a dél-szulawesi Gowa tartományban, szerdán - írta a portál. Az áldozatok autói az útpadkára sodródtak a heves felhőszakadás során, és a rengeteg eső a talajt is fellazította.

Abdul Muhari, az Indonéz Nemzeti Katasztrófavédelmi Ügynökség szóvivője elmondta, hogy mentőcsapatokat küldtek a helyszínre az áldozatok kimentésére és a terület megtisztítására. A Meteorológiai, Klimatológiai és Geofizikai Ügynökség szombatig tartó esőt jósol a térségben - tette hozzá közleményében.

Közben Abdul Muhari elmondta, hogy az észak-szumátrai Tapanuli Tengahban

további három ember meghalt a múlt pénteki áradások következtében.

A lakosok visszatértek otthonaikba, bár figyelmeztették őket a potenciális veszélyekre, mivel a térségben a mai napon heves esőzésekre lehet számítani - mondta.

Batu Bara négy területét érintette az árvíz kedden a heves esőzések miatt, amelyek következtében a folyók - a Sungai Dalu-dalu és a Sungai Bahboloh - kiöntöttek. Az áradások összesen 645 családot érintettek. Egy gát is megsérült, de ideiglenesen homokzsákok segítségével helyreállították - mondta Abdul Muhari.-Bernama

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!