Novák Katalin a Holokauszt többmillió áldozatára emlékezett Jeruzsálemben - videó

NOVÁK Katalin
Budapest, 2022. augusztus 19. Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Stipendium Peregrinum ösztöndíjak átadásán a Sándor-palotában 2022. augusztus 19-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A jeruzsálemi Yad Vasem Múzeum Emlékezés csarnokában gyújtotta meg az emlékezés lángját Novák Katalin. A köztársasági elnök ezzel a Holokauszt több millió áldozata előtt hajtott fejet. A magyar államfő kétnapos munkalátogatásra érkezett Izraelbe. Az Origo munkatársa a helyszínen követi az eseményeket. 
Vágólapra másolva!

Kétnapos munkalátogatásra érkezett Izraelbe Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfő szerdán elsőként Szalay-Bobrovniczky Vince honvédelmi miniszterrel közösen az izraeli Vaskupola-rendszert tekintette meg. Ennek a rakétaelhárító rendszernek a lényege, hogy az izraeli városokat védje az esetleges terrortámadásokkal szemben.

Ezt követően az államfő és a honvédelmi miniszter is a jeruzsálemi Jad Vasem múzeumban tettek látogatást. Az 1953-ban alapított Jad Vasem intézménye a Holokauszt Áldozatainak és Hőseinek Izraeli Emlékhatósága. Novák Katalin végignézte a teljes kiállítást, majd pedig az emlékezés csarnokában a holokauszt több millió áldozatára emlékezett. Az Origo erről készült videóját alább láthatják.

Novák Katalin látogatásának további részében találkozik majd Isaac Herczog izraeli államfővel és többek között Benjamin Netanjahu kijelölt miniszterelnökkel is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről