A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyurcsányné közeli ismerőse a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője

DOBREV Klára
Budapest, 2022. szeptember 19. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Soros György egyik kedvenc európai szervezetében, a Külkapcsolatok Európai Tanácsában együtt dolgozott Gyurcsányné és a példátlan korrupciós botrányba belebukó Eva Kaili. 
Vágólapra másolva!

Gyurcsányné nemcsak a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének képviselőcsoportjában ült egy asztalnál a korrupciós botrányba keveredett Eva Kailival, hanem a Külkapcsolatok Európai Tanácsában (ECFR) is – írja a Magyar Nemzet.

Gyurcsányné jól ismeri a a súlyos korrupciós botrányba keveredő Eva Kailit Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az ECFR a Soros-hálózat egy olyan kiemelt gyűjtőhelye, amely volt és jelenlegi nagy befolyással bíró politikusokat karol fel, hogy a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztessenek. A rendezvényeiken pedig Soros György és fia is rendszerese felszólal. A lobbiszervezet legutóbb a dollárbaloldal és a DatAdat adatbizniszügye kapcsán fordult elő a magyar sajtóban.

Noha az ECFR rendszerint beszámol egy-egy politikus korrupciós botrányáról, érdekes módon megpróbálta eltüntetni annak a nyomait, hogy Kaili bármikor is a tagjuk lett volna. Ám az internet nem felejt, a politikus több alkalommal – például önéletrajzában – feltüntette, hogy az ECFR tagja.

Gyurcsányné kérésére Magyarországgal foglalkozott

Mint arról korábban beszámoltunk, letartóztatták a korrupció elleni harc "élharcosát", a más országokat magas lóról kioktató és a Magyarország elleni támadásokban is aktívan résztvevő Európai Szocialista Párt („Szocialisták és Demokraták", S&D) egyik vezetőjét, Eva Kailit. A görög szocialisták európai parlamenti frakciójának vezetője, Gyurcsányné brüsszeli párttársa és elvtársa, a görög szocialista párt (PASOK) fontos politikusa volt, nem mellesleg az Európai Parlament alelnöke. Két hete Eva Kaili egyébként még Gyurcsányné kérésére Magyarországgal foglalkozott, úgymond elítélte...

Pénteken vitték be, vasárnap hivatalosan is letartóztatták. A belga napilapok úgy tudják, 600 ezer euró készpénzt találtak a házában. A Le Soir arra utalt, hogy a korrupciós pénzt azért kaphatta, hogy Katar érdekeinek megfelelő gazdasági és politikai törvényeket fogadtasson el az Európai Parlamentben.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!