Egy ártatlan férfi ellen emeltek vádat gyilkosságért

Baltimore-i férfi, felmentették
Vágólapra másolva!
Baltimore-i férfi négyszer állt bíróság elé ugyanazért a gyilkosságért, és minden vádat ejtettek ellene.
Vágólapra másolva!

A 31 éves Keith Davis ellen, akit a rendőrség lelőtt, többször is vádat emeltek a 2015 júniusában a Pimlico versenypályán történt lövöldözés miatt.

A férfi ellen pénteken ejtették az összes vádat.

A baltimore-i államügyész, Ivan J. Bates közleményben közölte, hogy hivatala minden vádat elutasított a 31 éves Keith Davis ellen, akit a Pimlico versenypálya biztonsági őrének, Kevin Jonesnak a 2015-ös megölésével vádoltak, miután a rendőrség szerint Davis fegyvere megegyezett a lövöldözés helyszínén talált hüvelyekkel.

Davis fenntartotta ártatlanságát.

Bates elmondta, hogy utasította Thomas Donnelly helyettes államügyészt, hogy vizsgálja felül a vitatott ügyet, aminek újragondolását Bates megígérte a vezetői posztért való indulásakor.

Jones-t 2015. június 7-én, a Baltimore északkeleti részén található Pimlico pályán lőtték le és ölték meg. Néhány órával később egy taxisofőr elmondta a rendőröknek, hogy egy személy fegyverrel próbálta kirabolni. A rendőrök üldözőbe vették Davist, és 33 lövést adtak le, amikor az egy garázsba menekült. Három lövés találta el, köztük az arcát is.

Miután feladta magát, Davis azt mondta a hatóságoknak,

hogy nincs nála fegyver, és tévesen azonosították a rendőrség által keresett gyanúsítottként.

A hatóságok elmondták, hogy egy hűtőszekrény tetején találtak egy fegyvert, amely mögött Davis fedezéket keresett. Davis azt állította, hogy a fegyveren lévő ujjlenyomatok nem az övéi, és hogy azért menekült el a rendőrök elől, mert látta, hogy feléje futnak, és félt.

Davis 2016-ban állt bíróság elé fegyveres rablás vádjával. Ő és az ügyvédei azzal érveltek, hogy a rendőrség azért helyezte el a fegyvert, hogy eltüntesse a nyomokat, miután állítólag tévedésből lelőtt egy fegyvertelen személyt. A taxisofőr későbbi tanúvallomásából kiderült, hogy

Davis nem hasonlított arra a személyre, aki a sofőr szerint megpróbálta kirabolni őt.

Davist minden vádpontban ártatlannak találták, kivéve az illegális fegyvertartást, amelyet tagadott. Öt év börtönbüntetést kapott.

Körülbelül egy héttel később Davis ellen gyilkossággal emeltek vádat, miután az ügyészek azt állították, hogy a Davisnél talált fegyver kapcsolatban állt a pimlicói lövöldözéssel.

Davis négy tárgyaláson esett át, amelyek mindegyike téves tárgyalást vagy másodfokú gyilkosság miatt hatályon kívül helyezett ítéletet eredményezett.

Az ötödik tárgyalást májusra tűzték ki, mielőtt pénteken ejtették a vádakat

- mondta Donnelly.

"A pimlicói ügy eddigi kezelése, valamint a ... vádak időzítése és módja komoly kérdéseket vetett fel a Davis úr elleni további büntetőeljárások integritását és jogszerűségét illetően."

Deborah Katz Levi, a marylandi kirendelt védőügyvéd baltimore-i irodájának különleges peres ügyekért felelős igazgatója és Davis ügyvédje nyilatkozatában azt mondta: "Négy tárgyalás után egy olyan bűncselekmény miatt, amelyet nem követett el, minden bűnös ítéletet hatályon kívül helyeztek rendőrségi, ügyészi, sőt bírósági hiba miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!