Itt van az oroszok új, félelmetes terve

landscape HORIZONTAL 2970803 11/08/2016 Russian presidential spokesman Dmitry Peskov during Russian President Vladimir Putin's meeting with Premier of the State Council of the People's Republic of China Li Keqiang at the Moscow Kremlin, November 8, 2016.
Dmitrij Peszkov
Vágólapra másolva!
Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak arról beszélt, hogy az oroszországi mozgósítás folyamatosan téma a külföldi sajtóban, pedig célszerűbb lenne Vlagyimir Putyin nyilatkozataiból tájékozódni. 
Vágólapra másolva!

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a második mozgósítási hullám témáját mind külföldön, mind belföldön „mesterségesen gerjesztik". Javasolta hogy emlékezzenek vissza ilyen hírek hallatán a sajtó munkatársai az elnök korábbi nyilatkozataira a témában - írja a mandiner.hu.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő Forrás: AFP/Sputnik/Sergey Guneev

A TASZSZ cikkében arra is kitért, hogy tavaly szeptember 21-én írta alá Putyin a részleges mozgósításról szóló rendeletet. Ekkor mintegy 300 000 embert soroztak be.

– húzta alá Peszkov.

Szergej Sojgu védelmi miniszter szerint

a 2023 és 2026 közötti időszakban viszont nagyszabású reformokat fognak végrehajtani az orosz hadseregben,

és várhatóan 1,5 millióra fogják növelni a létszámát - írja a Ria Novosti. A védelmi miniszter szerint ebben az időszakban nagyobb figyelmet fordítanak az orosz hadsereg számára a szerződéses katonák toborzására, illetve a megfelelő fegyverek és felszerelések biztosítására is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!