Megfulladt egy brit fiatal Portugáliában, amikor barátaival úszni indult

Mnető, mentőhelikopter, Portugália, Illusztráció, 112
Vágólapra másolva!
Egy 19 éves brit fiú megfulladt Portugáliában, miután elsodorta egy hullám. Szerda délután indult úszni barátaival, amikor mindhárman életveszélybe kerültek az erős hullámzás miatt.
Vágólapra másolva!

A 19 éves fiatal és két barátja a Lisszabontól délre fekvő Costa da Caparica-i homokos strandon került bajba úszás közben - írta a Mirror.

A tragédia szerda délután történt a Dragao Vermelho strandon. A katasztrófavédelem helyi idő szerint nem sokkal este fél hét előtt kapott riasztást, és kapcsolatba lépett a rendőrséggel, a parti őrséggel és a tűzoltókkal, valamint mozgósította a portugál légierő egyik repülőgépét is.

A riasztás szerint három ember került életveszélyes helyzetbe.

Közülük kettőnek sikerült kijutnia a partra, mire a segítség megérkezett, a harmadik személyt pedig azonnal keresni kezdték és végül

a szomszédos Tarquinio-Paraiso strandon találták meg a holttestet.

A portugál tengerészeti hatóság megerősítette, hogy az áldozat az Egyesült Királyságból származott.

A 19 éves fiút az orvos a helyszínen halottnak nyilvánította. Feltehetően boncolásra is sor került, de annak eredményét várhatóan nem hozzák majd nyilvánosságra.

A strand, ahol a tinédzser bajba került, egy órányira fekszik a Calada strandtól, ahol egy 45 éves brit férfi tavaly júniusban megfulladt, amikor két lányát próbálta kimenteni, amikor azok az erős áramlat miatt bajba kerültek.

A címlapi kép illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!